SES_Adam

Think you found a bug in Astroneer and want to share it? Read this first.

Recommended Posts

Astroneer not saving.

When i enter the shelter (i didn't mean to rhyme) it says "Saving Game" an the i click save and quit to main menu and then quit game, and then close my computer. The next day i start my computer, start Astroneer, Start SAVE_1 and then i see: MY PROGRESS IS NOT SAVEEEED!!!!!!!!!, and then i start again.

 

Please fix this problem and reply 'cause i don't like when my game is not saved. :((

 

I were on the moon and then back to Sylva with some wolframite closing the game and the progress is not saved and i need tho build the shuttle again and again.... :((

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

I've been having this annoying bug which I hope it gets fixed because its cause to me to stop playing I had to restart the game over 3 times. 

Here's what happens;

When using the flattening/ editing/ smoothening almost all the vehicles start getting sucked into the ground even if they aren't even close to the place that's being edited. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My save doesn't do anything. I have a save that I put months of work into, I renamed it because it did not deserve the name it had. I then hit load and nothing happened. Other saves work just fine. I reset my computer many times and still nothing. Is there any way you can recover it??? This happened about a day or two before the lunar update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought game in Microsoft Store and I can't run Astronner properly, I tried on two different computers and I have two different problems:

- desktop PC - when I open game, after loading universe, I can see space rocket, astronout inside, I can navigate (turn around, scroll etc) with mouse but there is no main menu. When press F game is closing. I tried to minimize and try in window but it didn't helped.  This is the same problem like in this topic, but this solution doesn't help me :/ :

 

I have the newest Windows version, tried to reinstall game few times, install game on different partition to make more space on my system disc, I reinstall Visual C++ Redistribuable,  my computer specs:

Intel i5 2400 3,10Ghz 
GTX660
8GB RAM

- laptop - when I press play in MS Store, there is a blink of nonfullscreen window with astronner picture and it is instantly closed. There is nothing in task manager. When I press few times on play button window shows for a little longer, sometimes freeze for a moment, but still is closing within a second.  I did the same things with this computer (reinstall game etc. like I mentioned above). Laptop specs:

Laptop ASUS TUF Gaming FX505DY-AL016
Ryzen5-3550H/
8GB/
256GB SSD/
RX560X Red Matter

Can anyone help me? I bought game and I can't even try to play it :/ I hope that it will run at least on Xbox, but I could try it only next week. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/10/2016 at 10:18 PM, SES_Adam said:

2732023-289650_screenshots_2014-11-11_00006.jpg

I was an Art Lead for Assassin's Creed Unity so its totally okay I use it as an example here, right?

Hello!

If you're playing our game in Early Access or Game Preview then its almost a certainty you'll come across a bug. If you have experienced a bug, we'd love to hear about it! This sub-forum is a great place to share that.

To share a bug:

  1. Start a new thread in the Bugs sub-forum. Make sure the title is straight to the point. E.g., "Organic resource won't connect to the Generator"
  2. Give us as much information about the bug as possible:
    1. Mouse/keyboard? Controller?
    2. Steam? Xbox?
    3. What were you doing leading up to this bug?
    4. Any steps that we can take to reproduce the bug on our end is appreciated.
  3. Include any media you want. Feel free to attach images, videos, and so on to your post.

Finding bugs and ironing them out is crucial to the game being a success and we really appreciate any time and effort you put in to your bug reporting so thank you in advance.

 

I find a bug.... the soil centrifuge its no finnished and I cant use it or put out the material.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excuse me @Fabricio Svedar you are literally 4 years late!!! See the date of post and then comment to it.

2 hours ago, Fabricio Svedar said:

I find a bug.... the soil centrifuge its no finnished and I cant use it or put out the material.

Also the devs know about this bug and are trying to debug it, my advice is try putting the soil centrifuge on medium platform B cuz it worked for some guy, just try putting it on different platforms, if it does not work then wait for the fix or just scrape it out.

Edited by TMarcher74

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TMarcher74 said:

Excuse me @Fabricio Svedar you are literally 4 years late!!! See the date of post and then comment to it.

Also the devs know about this bug and are trying to debug it, my advice is try putting the soil centrifuge on medium platform B cuz it worked for some guy, just try putting it on different platforms, if it does not work then wait for the fix or just scrape it out.

Tnx!

I know now! ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me and my friend played the 12.8 ASTRONEERS yesterday and had a load of wolframit (20 pieces) and wanted to travel on until then suddenly (I was the guest) I could no longer move in world space! ps I (the Said 07) and my friend (MondFlosse48908) play on the Xbone 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe I have found a bug regarding the new Christmas event on Xbox one. I was playing, grinding with 2 large rovers with a drill level 1, paver, 4 medium canisters on a large storage, a rtg and a rover seat, and on the second rover I had 2 large storages, 1 with 4 medium storages, and the other had 4 medium storage silos, and the exo request platform when I did a save quit and came back to see I had 0 present point things, I previously had 2,160 points. I then closed the game without saving and had 5 points. I’m not sure what caused this but I saw that someone had a similar problem after save quitting they had 0 points. Sorry, but I have no screenshots because I’m sending this on my phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

when I opened the game after just installing it on steam it would open but when it was loading the solar system it would crash. i have an Inspiron 3593 - 1035G1 intel cpu based laptop is it possible that the game isn't compatible with this laptop or do you think it is something else? it isn't that I have low disk space, this laptop I just got and has about 223 GB of space left. I hope that you can help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't get the final achiemevent.
Look down on the photo pls. help me!!
I play on PC on steam

image.png

Edited by .oZn

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, .oZn said:

I don't get the final achiemevent.
Look down on the photo pls. help me!!
I play on PC on steam

image.png

That's because you're still missing another.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Repair rocket engines for 1 graphite,

  1. Mouse/keyboard
  2. Steam
  3. I hade 2 damaged engines (one use away from braking) I wanted to use one and packed the other engine up so it could fit in my inventory. when I was done on that planet I unpacked the engine and noticed that it was repaired.
  4. take a used engine, pack it together and unbox it, voila now you have a repaired engine for one graphite.

This is an OP exploit allowing quick and easy travel for a natural resource that is easy to find and does not need a printer or a refined material. 

(no vid because my laptop will literally die)

Edited by Dragon1999
bad english :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/22/2020 at 8:00 PM, Wyvyrias said:

That's because you're still missing another.

and what can i do?

help me 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/6/2020 at 2:06 AM, .oZn said:

and what can i do?

help me 

You're missing the hidden achievement as stated at the bottom of your list, you need to search for the full list of hidden achievements and compare it to the ones you already have. Do the one you're missing and you should be able to get the final achievement.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

All canisters used while building being much more inefficient

keyboard/mouse

Steam

To collect more materials for the centrifuge I have multiple small canisters in my backpack, when I build it uses them simentaniously where when I collect 6 canisters worth of dirt it is all used up as one canistar amount. I noticed this while digging to the core of slyvia. To re-create this bug just make multiple canisters and fill them up, build with all of the dirt you have, after that have the same amount of canisters that are full however, this time drop all one but one and use the one you still have in your backpack, when it is empty go back and drop the empty canister, pick up another full canister and build again.

In the picture the rigth column is 3 canister in my backpack at once and the left column is made with 1 canister in my backpack however repeating it 3 times.

Ekran Görüntüsü (9).png

Edited by Meow!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, googled how to report a bug, found a google post leading through steam questions to here. Hope this is the right place to report bugs. I've been trying to create titanium alloy in the chemistry lab, but if I leave 2 graphene connected to the lab, it automatically and irrevocably places both of the graphenes onto the lab. Leaving anything I try to craft turn into a diamond. Im unable to remove either of the graphene even if I disconnect the lab from the platform its on. I tried restarting and that didn't work either. The only way around it is to immediately remove both graphene from anything connected to the chemistry lab and attach it somewhere else. Hope this helps, I love your game!

 

Im on mouse and keyboard on steam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! I am playing steam version on pc. The character is stuck in an even place. I tried to dig out and dig in. Restarting, reloading. Nothing helps. It looks like it happened during a storm. This has happened before, but it was possible to dig out/dig in.

1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I encounterd a strange bug that when I tried to make anything in the chemistry lab if i had 2 graphene in silos near it would automatically slot itself into the two spaces and I couldn`t remove the graphene no matter what i did.I already lost 4 graphene to this bug and reloging doesn`t seem to help either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now