jmarro161

Calidor Gateway Glitch-Steam-Windows7

Recommended Posts

I am on Calidor, and have powered up all 6 of the Gateways.  I went to teleport to another Gateway but all other nodes were marked "DIM" not Bright.  I even verified that the other Gateways were in-fact powered up.  Quit out of the game, Verified the local files via Steam and the reloaded the save- nothing.  No other nodes were BRIGHT.

Is there a patch or a fix that I can apply?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had the same issue on Windows 10-Steam. I emailed support but have not received a reply yet.

The oddest thing is I have the core and Node 5 available, and have for a while. Did not play for maybe a month, powered 2 more nodes last week (4 and 5) and they only exist lit up when they are the origin. Leaving them causes them to be DIM despite the gateway being visibly active.

Came here looking for the answer as well. If I hear anything I will post :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed similar gateway issues when mine were duplicated, i.e. the recently activated gateways were on a separate "network" to the original unlocked gateways.  I re-visited those gateways and unlocked the 2nd gateway which allowed me to access the network of the original gateway network.

 

Unlike other reports, my gateways were duplicated in the exact same position.  Have a look to see i you have power ports still available on unlocked gateways.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got the same thing..

are you using saves from before the creative update?  someone said that could be a issue but I can't confirm it..  any updates on the problem? thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

My saves are prior to creative. (prior to jet packs even) I started to wonder if that was the reason. 
My feedback from support was the following...

I poked around and unfortunately I really can't find a reason for why this is happening.

In fact, when I load this up on one of our dev build's all the terrain on Calidor vanishes, so I think that this file somehow got borked somewhere along the way. The only thing I can do at this point is file a bug report with this save and have an engineer take a look to see if there's a reason that this happened.

As for you, is this impeding your gameplay at all? Aside from teleporting, has it stopped any of achievements or anything from unlocking? Hopefully aside from the inconvenience of not being able to teleport to Calidor (which is a shame, because it's the best planet) it doesn't look you out of anything, but please let me know!

 

I haven’t played since (busy!) but I intended on going to another planet to see if this affected more than Calidor and point out it happened after the updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now