2GB GPU, game wont launch - ran out of video memory


Recommended Posts

I've tried to set the gamesettings.ini file to have the lowest possible settings, and resolutions to minimize the required memory; no use. 

[ScalabilityGroups]
sg.ResolutionQuality=50.000000
sg.ViewDistanceQuality=0
sg.AntiAliasingQuality=0
sg.ShadowQuality=0
sg.PostProcessQuality=0
sg.TextureQuality=0
sg.EffectsQuality=0
sg.FoliageQuality=0

[/Script/Astro.AstroGameUserSettings]

ResolutionSizeX=896
ResolutionSizeY=504

 

Is there anything else I can do to get this running? Works fine on my desktop with a 780Ti of course, but I'd like to be able to use it on my laptop, (2GB) dedicated vram should work fine. 

Link to post
Share on other sites

Specifications:

  • OS: Windows 10 Pro x64 | v.1809
  • CPU: Intel i7 2720QM 3GHZ
  • GPU: Quadro 1000M 2GB Dedicated & Intel HD 3000
  • RAM: 12GB DDR3 1333mhz
  • Drive: WD Blue SSD 500GB

System runs Borderlands 2, Battlefield 2, Unturned, all just fine no issues. As such there is no reason Astroneer shouldn't launch especially forcing such a low resolution, 

Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, Romeo? said:

As such there is no reason Astroneer shouldn't launch especially forcing such a low resolution, 

Have you tried running it at a regular resolution?

Also Astroneer list their minimum requirements for the GPU as: "Discrete Non Mobile GPU with 1 GB Ram". Maybe it's the GPU?

I can't really help you out any further unfortunately

Edited by tntexplosivesltd
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead