megashub

v1.0.6.0 - Windows 10 MP Steam - Host vs. Client Terrain Differences Cause Client Player Death

Recommended Posts

Terrain differences example, what the client sees vs. what the host sees:
https://imgur.com/a/hPVpa77

Terrain traversal by client, when terrain has been removed but client was not updated correctly, resulting in client player dying (clutching throat animation) and requiring respawn. Videos from both host and client perspective:
Host: https://streamable.com/j43qf
Client: https://streamable.com/9zpzu

Terrain traversal by host player, recorded by client player, where terrain had been cleared by host, but client player's game was never properly updated:
https://streamable.com/888mk

Terrain traversal by client player, recorded by client player, where terrain had been cleared by host, resulting in spontaneous client player death:
https://streamable.com/1vxxx

Host: Astroneer v1.0.6.0, Windows 10 x64, Steam, v10.0.16299 Build 16299, HW: AMD FX-8350, 32GB DDR3, AMD Radeon R9 200 Series GPU 
Client: Astroneer v1.0.6.0, Windows 10 x64, Steam, v10.0.17763 Build 17763, HW: AMD Ryzen7 1700X, 16GB DDR4, AMD Radeon RX 580 GPU 

See attached for savegame.

savegame.zip

Edited by megashub

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue when playing on any of my friends servers as a client. These things keep popping up and if you slide into one or stand on one, your character dies. These do NOT show up on my own single player save.

 

I have an AMD CPU and an AMD graphics card, do you happen to have that too?

 

I also posted over in these threads which are the same bug but your videos were awesome.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes indeed we do:

19 hours ago, megashub said:

Host: Astroneer v1.0.6.0, Windows 10 x64, Steam, v10.0.16299 Build 16299, HW: AMD FX-8350, 32GB DDR3, AMD Radeon R9 200 Series GPU 
Client: Astroneer v1.0.6.0, Windows 10 x64, Steam, v10.0.17763 Build 17763, HW: AMD Ryzen7 1700X, 16GB DDR4, AMD Radeon RX 580 GPU 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellently documented bug!

This is not a CPU or GPU vendored issue. I've experienced this on intel CPU, intel (integrated) GPU, and nvidia GPU hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still bug is still in the game after the Groundwork update :(

These kind of games are borderline boring to play solo but frikkin fantastic in multiplayer. Makes me sad to put yet another game into the 'could-have-been-great'-pile . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now