Polskifan112

Excavation tool bug

Recommended Posts

So basically, whenever I mine with the tool it visually bounces me up and down slightly thus causing my mining to be slower, I have made several saves and it happens on every one of them, when I asked a friend whether he could see me bouncing he said he can. I can also see the mining circle pop in and out of existance.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This really deserves a lot of attention - if you have this issue please comment. Discord has seen a lot of this but it seems under-represented on the forum. 

Please include specs and if you're playing multi or single player. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am not having this issue myself, but I can verify that there are many people on the Steam forums that have this problem as well, and I have seen videos of it in action. I have been trying to help them figure it out, but so far we haven't found any sort of pattern that could indicate why this happens consistently to some people and not at all to others. But yes, this is a major issue, it makes the game unplayable and it is effecting quite a lot of players... Please make this a priority, devs! Look in the steam forums, there is a 5 page topic about it now, and the new patch did not address it at all. I have been tweeting to the Astroneer twitter about it but got no answers, so it is getting to be a little frustrating trying to find a solution when we don't have any way of getting more information about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have this problem, the character begins to jump in place and slides off the slope when he extracts raw materials.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/9/2019 at 1:51 PM, Polskifan112 said:

So basically, whenever I mine with the tool it visually bounces me up and down slightly thus causing my mining to be slower, I have made several saves and it happens on every one of them, when I asked a friend whether he could see me bouncing he said he can. I can also see the mining circle pop in and out of existance.

 

Do you have the same problem as me?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here. Can only speak of Slyvan...Have not been able to get off world yet.  

AMD FX4300 (x4) @ 3.8GHz

8GB RAM

Radeon R7 200

w/ 2GB GDDR5

Win 10x64

Singleplayer

Share this post


Link to post
Share on other sites

we need to solve this issıe. Devolopers İf you need more information  pls contact us.Or if have you a solution pls inform us. This is very anoying.

same problem.

steam

1.x all versions

my computer is ok also it was open game smoothely when in beta and i dont have problem with it. now playing gives me pain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue.
First time playing on 1.0 and was fine before that. 
Game runs completely smooth otherwise. Although, I'm only about an hour into it.
It's not game-breaking so far, at least for me. But quite frustrating to deal with!

HALP!
TYTY

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue butt i have the win10/xbox version and steam version and this bug is only present in the steam version.

P.S i have the win10 version installed and played it on the same pc that the steam version is installed on.

Edited by jason allan sander

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now