Recommended Posts

1 hour ago, Crystal Carpenter said:

Is it just xbox one players that are having this issue because since 1.0 I've experienced a tremendous amount of lag during my solo gamely anyone else having this problem

We're waiting for an update, it's with Microsoft for certification. Hopefully it's out into in the next 12hrs. Steam got it on the the first day, but Microsoft wouldn't do the update and patch at the same time. 

I've found it a superb help to not use tethers. 

Note that the 1.0.3 update will be a good fix, but not perfect. Further optimisation and bugfixing is being worked on. 

Link to post
Share on other sites

No, also PC got problem.

I played intro in 1.0 version  (noticed that loading takes quite long). Then from 9th. of February I was unable to play the game (after Steam update). It stops at the point "Solar system is loading"'. I mean it is loading (really hard), but after 20minutes the game and Setam crash and is unresponding until restart. 

Well my PC is quite old to be honest, but I was able to play until 1.0.4 

So what now - new PC? :/

 

PPP.JPG

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Currently playing on the Xbox one and the performance is still hot garbage. 10fps max when I'm on the large rover, dropped to 5 underground, just lag everywhere, even crashed and closed while playing multiplayer. 

I really hope performance is looked at better come soon, I love to play astroneer but it's currently unplayable on Xbox one for me still.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Still have massive lag in multiplayer after update, sometimes making my xbox crash , this issue needs fixing before anything else is added coz its unplayable in multiplayer at this time , I even have an old rocket in orbit from when it crashed on me and its always there now wtf please fix this 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
On 6/23/2019 at 7:27 AM, Richard Atkinson said:

Still have massive lag in multiplayer after update, sometimes making my xbox crash , this issue needs fixing before anything else is added coz its unplayable in multiplayer at this time , I even have an old rocket in orbit from when it crashed on me and its always there now wtf please fix this 

I second this :/

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...
On 2/8/2019 at 11:02 AM, Crystal Carpenter said:

Is it just xbox one players that are having this issue because since 1.0 I've experienced a tremendous amount of lag during my solo gamely anyone else having this problem

Since Pandemic Started, I've managed to pour a lot of time and sweat into my Astroneer Save, this is beyond a year from release bare in mine. 

I've managed to Base up all planets and moons, capture all vintage probes and now finished 4 planets; unlocking all the gateways. 

My files just above 20 mb and I can't even get into my save. And if I do it goes to below 10fps. 

I have 2 achievements left. You can imagine the taste this has left 😃

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead