Search the Community

Showing results for tags 'tractor'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer - Early Access + Game Preview
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Help, Questions, and Support
    • Bug Reports, Crashes
    • Suggestions and Ideas
  • Information
    • Announcements
    • Forum Rules
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 12 results

  1. StubbornDonkey

    Buggy Speed/Handling

    This could just be the low fps on xbox, but I feel like the speed and maneuverability of the buggy has gone down. For that reason I almost see no reason to even craft it anymore. I'd like to see the buggy move faster and have better handling then the other vehicles. This way if I'm just running out to get some extra materials (maybe I realized I need more space so I'm getting resin to build storage) I can jump in there fly across the land and grab a few. If I'm going for a resource run though I use a rover train. The tractor would eventually become obsolete mid-late game but still be great when building a new base.
  2. On PC v1.0.4 and I have lost 1 and almost 2 tractors because they think it is acceptable to sink through the floor and drag all my resources/trailers with them. It is sort of funny that they just disappear, but annoying. It has happened both on the surface and in caves, and sometimes the trailers do it too. Otherwise I love the update!
  3. Every time I try to enter tractor the game just crashes and I have to start from last savepoint. Anyone else having a same problem?
  4. Summary: 1.0.4 - Steam - Rover stops responding when drill is turned on Description: Any rover in my game stops responding to input while a drill is turned on in any front/rear slot. Input resumes working when the drill is toggled off. Video of bug: https://cdn.discordapp.com/attachments/260188315913945105/544151203441934336/New_video_Small_2.mp4 In the video I am always holding forward, and half way in I start holding forward and steering, but when the drill is turned on, only the rover's momentum keeps it moving. It will eventually come to a stop and even slide backward if on a hill. There is a workaround that can still make it usable by accelerating, then toggling the drill on and off periodically, so that the rover's momentum will carry it forward while drilling. Its less effective up-hill, of course, so it still isn't ideal. Platform: Steam Version / Build Number: 1.0.4 (present since 1.0) Specifications: OS: Windows 10 Home | v. 1803 | Build 17134.523 CPU: Intel Core i7-2700K CPU 3.50GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 RAM: Patriot 3x4GB DDR3 1066Hz (12GB) Drive: KINGSTON SA400S37240G (SSD)
  5. UndeadDragonKnight

    Flying Astroneer

    So, here's what happened: I was driving the tractor and fell really far down, and the speed of the falls caused it to clip into the terrain, so I got out and flipped it. After flipping it I accidentally got in while the seat was in the terrain, so I got out, and flew up through the terrain, and into the sky. Miraculously, I did not take any damage when I hit the ground, probably because I continued a little bit through the ground, resulting in an infinitely running astroneer stuck in the ground. The green beacon is where the tractor is, and this should be 100% repeatable. Version: 1.0.4
  6. I saw many people already reporting it, but i'm making a topic to address all the issues with the land rovers so far. Rover won't work: On entering the rover and attempting to move, the vehicle won't work what so ever, regardless of energy. Bellow are some possible reason/fix but none of them are 100% consistent. Some times, removing batteries or external power sources or any items on the driving rover work. Some times detaching the driver rover, entering the driving rover and making sure it works, getting out and re attaching works. Some times alt-tabbing works. Some times flipping the rover works. Saving/Loading seems to don't work A small bump completely destroys momentum: Mostly a medium rover issue, it seems it want's a absolutely plain field to travel, even a small irregular shape will stop it from 100 to 0 in a frame or flip side-ways. Also the medium rover seems to not have traction/adherence at all, a simple curve sends connected modules to drift left and right. Wheels stuck on other modules wheels. While the rover is drifting I noticed the wheels stuck on inverted positions. Module 2 has the 4 wheels turned left and module 3 has them turned right and both seem to be stuck on each other. And they stay stuck even after the drift stops, making impossible to drive in a straight line. So far this are the issues I found so far, 1.0 is being amazing so far, just a little weird around the edges as is expected on a launch.
  7. Every time I enter my tractor the game simply crashes, i've experienced some lag but it's still not enough to bother me much. I'm exploring the world and i'm far from my base, activating those alien purple things, but after i saved once entering my tractor, every time i need to go out and i get in again, the game just crashes, maybe that's a problem with the game saving, i experienced more lag since i started exploring. I thought it maybe was overheating, but then I tried to aim my fan in my xbox, it did not work. (It was a little bit after i activated that structure, close to a forest that the game started doing that)
  8. So like the title says, my tractor got whipped into orbit by the power connector I was trying to hook from a trailer to the tractor. Happened on fairly even ground too.
  9. When I play this game on my Xbox one X the front slots on the tractor do not work. I cannot attach anything to it. I have both a Xbox one S and X, and I didn’t have the problem on the one S. It is however really laggy when playing on the One S.
  10. Bugs: Mouse/keyboard? Controller? Keyboard Steam? Xbox? Steam Bug 1: Large Platform B/Smelter Sinks What were you doing leading up to this bug? Setting up home base, smoothing out terrain with Ctl + Digging Tool (no mod) Any steps that we can take to reproduce the bug on our end is appreciated. Smooth/flatten out the terrain. Place Large Platform B, with Smelter & two med storages on top. One storage was full of ceramic, the other was empty. Come back to it in about 30 mins to an hour (not sure if it's a timing thing) Use tool and "accidentally" carve a tiny bit under one foot of the large smelter. Re-smooth under the Large Platform B/Smelter (no mod, just with ctrl) Results: Everything sunk- cable came unplugged - All was lost to the 'Astro-Underworld' Bug 2: Full Med Storage Sinking What were you doing leading up to this bug? Setting up home base, bringing items back to the base, making med storages for resources. Any steps that we can take to reproduce the bug on our end is appreciated. Had at least 1 full med storage with Zinc, 1 full med storage with Aluminum, 1 full med storage with Charcoal + some other stuff on med storages in an area together. Med storages were just on the ground (flat surface), they were not attached to a platform When the Smelter in bug 1 above sunk, it apparently decided to take some other unattached things along with it (they were close but at some distance from each other) Bug 3: New Tractor Sinking on a small mountain top What were you doing leading up to this bug? Drove the tractor up a small mountain trying out the new vehicle's handling of the terrain. Any steps that we can take to reproduce the bug on our end is appreciated. Drive the tractor up a mountain Exit the vehicle on a mostly flat surface Gather resources near by and above the tractor Tractor either disappeared or sank (Character's back was facing the tractor at the time - the tractor was gone within a few mins.)
  11. Summary: 1.0.3.0 - Steam - All printers have stopped working! Description: All three printers have stopped working after doing some terrain flattening near the base. The "go" button is now just an empty black box, no cover, no button. Clicking where the button "should" be does nothing. Removing and remounting or moving the printer does nothing. Making a new small printer in the backup results in the same problem, no "go" button. Exiting the game and reloading from save does not fix. Steps to reproduce... not entirely sure. Prior to the glitch, I was, as stated, flattening out some terrain around the base to make room for some more platforms using the dark gray base is the leveling source. During one "pull" from under the hab, several platforms started shifting and bouncing a little, and more alarming my tractor and two trailers started falling through the ground. The trailers completely fell through, but were still connected to the tractor which ended up popping above ground and acting as an anchor. After carefully digging a ramp and pit below the base to catch the trailers and successfully rescuing them, I set the whole rig well away then finished the leveling I had started. When I went to go start printing the platforms I had finally finished making room for, I found the green "go" button was completely missing. I checked the other two printers as well and found the same. I can't verify if this is affecting any other modules as the only other ones I've built thus far that have the "go" button are a pair of research modules, and those are working just fine. This save file seems to be pretty much unplayable now as I no longer have any means of progressing. I'm also seeing a lot of frame freezing now after reloading from save. Platform: Steam Version / Build Number: 1.0.3.0 Specifications: OS: Windows 7 Ult x64 | v. 6.1 | Build 7601 CPU: Intel i7-6700K 4GHz GPU: GeForce GTX 1060 6GB RAM: 2x8GB DDR3 Drive: Patriot Blaze SSD 230GB (games drive, not OS)
  12. there is about a 20% chance of your tractor falling through the ground on Sylva while your back is turned I have turned around many times to see my second trailer segment sticking out of the ground while the rest has submerged most commonly happens near pits or cliffs on Desolo and Novus there is a chance of being teleported into the sky while walking, falling to your death there is about a 40% chance that your tractor will be unresponsive when you sit down, can be temporally fixed by replacing all attachments on sylva small items dropped on ground have a chance to fall through on sylva my Big Purples are flying approximately 3 to 8 times my height in the air terrain taring is back, my base on sylva has a 3 block long tare in the cement where you can see through the ground small solar set on the ground will show on the left side of the connector that the power level is fully satisfied regardless of actual deficit/surplus sounds playing on the wrong side with headphones for example you hear a small generator on your left in your right ear and vice versa with almost anything that makes sound