Search the Community

Showing results for tags 'tether'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 181 results

  1. Is your base getting expansive enough that your not always connected to oxygen? Do you think tethers will make your nice flat terrain look ugly? Worry no more! For I have the quick tutorial that will solve all your problems!(or at least fix the problems stated above...) Part 1: The Setup You will need: 1 Narrow Mod, 1 Wide Mod, 1 Alignment Mod, 1+ Soil Canister, Tethers(number will vary), and a Terrain Analyzer with the color of your choice(optional, but looks cool.) If you have not already flattened out your base, I recommend doing so using the Alignment Mod and your Flatten key. Part 2: The Digging/Placing Next, move to the platform closest to the area you want to oxygenate. Equip the Narrow Mod and the Alignment Mod, and dig a hole right up against the platform, about 1.5 Astroneers deep. Now, move into the are you wish to oxygenate, and dig another hole the same depth, but make sure it is within tether distance of the first hole. Continue digging holes until the area is sufficiently covered. Then, place a tether in each hole, right side up. Make sure that all of the tethers are connected to each other. If not, redig the holes in locations that will allow them to connect. Part 3: The Cover-up Equip the Wide Mod, the Alignment Mod, and the Terrain Analyzer(if applicable), flatten the holes over. If the holes are deep enough, the terrain you add won't mess up the tethers. Ta-da!!! Smooth Oxygenated Base!
  2. TLDR* at bottom of the page. I understand the blue in the tether line is supposed to represent oxygen, however ;), what if like the ability to customize the colour of your space suit, allow a player ( once unlocked lets say a ' colouriser' ?) the player can choose the colour of the tether cable or cap ( something to help distinguish it from other tether lines ) this would be extremely useful in cave exploration as a player could mark their path out in lets say Green, a path to a resource deposit ( in a corresponding colour using a preselected/created colour pallet ( of X amount of colours) ) . This I find would help with general aesthetics of the game as it can add a nice little touch of simple detail to an ever-growing picturesque landscape... Suggestion on how to implement for players to use and change the colour variation: #1. Having a 'Dye Machine' Where a player can place an item such as a research chamber ( packaged ) and inputs materials ( carbon for black, compound for grey etc) and the results would be a ' custom skin' of said item I.e having a black and blue layout instead of white and blue - Because dark mode 4life ;) - main reasons for this idea, immersion and making the player work towards the feel of truly having a base that is to their colour scheme. #2. Like the space suit menu, having a Menu in which a player can select the 'general' theme of their items such as: choosing the dark mode ( in which all items ie tethers or research pods have a dark theme ) or a summer theme in which everything has more lighter and neutral tones. - Modification to idea , If instead of having the menu separate from the space suit, instead have it coordinates with the space suit colour scheme ( where applicable) such as choosing a cosmos space suit the players items have a similar texture to the space suit ( i understand this may be very taxing on CPU or GPU resources dependant on the implementation and what texture variations are used ) #3 - The long one, allow the player to manually click ( or whichever way you choose to select the tether or item) and let the player physically select from a colour menu the style of colours ( then for greater ease allow them to select a radius or click and drag ( ie selecting tethers they would like to change the colour and then paste it ( like the CTRl+SHIFT and click technique for selecting files on windows) Thanks for reading, if you got this far :P, Appreciate the thought and consideration really enjoying the game and loving 'the little things' you implement into it to make it more fun and enjoyable. Feel free to use these ideas in however you like. *TLDR: Add coloured tether poles coloured textures for items like the research chamber, the ultimate goal being to #Darkmode Astroneer
  3. Harley Davieaux

    Tethers wont give me oxygen?

    So i am an xbox one player using my controller and when i placed down a tether, it would not connect/start my oxygen line. Any help?
  4. Rayan-Refoua

    AutoTether v1.0 Download

    Astroneer-AutoTether A simple small AHK (AutoHotkey) script to spawn tethers automatically. Download From GitHub
  5. I've played the game about 30 minutes so far. While doing the tutorial I accidentally placed two tether poles right next to each other, then accidentally removed the "middle" pole, which broke the link to the "end" pole right next to it. The entire tether network went black, I could not find the problem in time, and I died. Okay looks like I don't have to completely start over... I respawn in the start capsule in tutorial. I grabbed the emergency tether pack on the truck, headed towards beacon, extending capsule tether... As I approach the dead tether network, I see that it is in fact all still connected but the line is dead at one pole ... ??? As I approach, the oxygen line attaches to the black tether, and it is recharging the suit. ??? There is a transition point where it is connected to the black line ... .... but if I move just a bit further away, it doesn't work. ... picked up this second tether pole, put it down in the exact same spot and suddenly the entire network is lit up again. I could not find a way to force a save game of this bug in the tutorial, to submit the save file for this bug report.
  6. DFlame

    Semi-auto Tether

    Holding tether button or toggled mode would automatically drop a tether when leaving max range of the currently attached tether.
  7. AutoTether V2.0 Uses a Image-Processing command to spawn tethers right after detaching. Download From GitHub
  8. Originally posted on Steam forums Feb. 12th: https://goo.gl/mMA9R5 Decided to use recommended Steam's bug report example. Hope it helps. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Currently using a 4x Large Rover train, and 3rd/4th rovers get stuck, each time I leave and try to drive off again. 1st and 2nd rovers move correctly, for the most part, except the other two prevent the train to move forward. It appears that fiddling with the tethers connecting the various rovers is possibly a fix, unsure of that statement, yet I can get it moving after a few tries. This issue happens EVERY time I leave the rover and it's a pain in the ass to travel and work. As for the contents of the rover at the time of this report's creation: 1x large battery 1x RTG 1x Oxygenator 1x Solar Panel 2x Large Storage 8x Medium Storage with (battery, packager, 1x ammonium, 8x tethers, 1x extenders) 1x Winch 1x Medium Shredder 1x Crane + Drill Strength 3 3x Worklights Further info found while writing this report. The front and rear wheels will behave in an abnormal manner, as shown below. The middle axles in all rovers also shake and jerk, unknown if this is caused by the bug, or normal axle behaviour. Facts: Not having items in any of the rovers except for the seats, doesn't make the issue go away. All vehicles are powered. Currently in Calidor, but it was persistent in Sylva too. Turning off "Absolute Steering" has no apparent effect. Vehicles are located at surface level. Issue happens at base, out of base and underground. Issue happens every single time, no exception so far. Vehicles seem to work indefinitely, until I exit them. Then the bug occurs. Bug doesn't seem to be resolved with time, as it has been aproximately 30 minutes since I started writing this report, with the game running in the background. Graphical settings are set to max, no experimental clouds. Haven't changed any key-bindings. If dug underneath, the rovers will begin sliding forward, has no effect on the bug. Exiting and re-entering the seats, multiple times, seems to have no effect. All other vehicles work properly, namely: The tractor + 3x trailer, buggy. (Haven't had an encounter with the medium rover yet.) Entering the crane has no effect. Shuffling items around, adding and removing "heavy" items to rear end trailers has no effect. Using keyboard and mouse. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Version /Build Number: 1040 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Specifications: OS: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 17134) CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz (8 CPUs), 4.0GHz GPU: MSI GTX1070 8GB RAM: 16384MB RAM Drive: Samsung SSD 750 EVO 250GB Feb. 14th EDIT: Issue is still present, and I can confirm that the tethers are somewhat linked to the issue, as removing and connecting a few times makes the bug go away, until you exit the rovers again. Hope this report helps, good luck and good job!
  9. No Education

    Tether Performance Issues

    I am experiencing sudden drops in fps. Normally I have around 160 fps but suddenly it drops to 50-60 fps. I am playing in the ultra settings, but it is the same with the low settings. Hopefully update comes for stabil gameplay or help me? This game is using high processor like a 50%. Especially when placing ground oxygen tethers, Frames per Second falls from 160 fps to 1 fps suddenly. This makes garbage game. My system:NVIDIA GTX1060 GDDR5 6GBIntel Core i7-8750H 4.1 GHz (12 cores)16 GB 2400MHz DDR4 RAM
  10. The longer tether pipline become, the longer "spike lag" lasts when placing new tether tube I guess its somehow related to checking every tether pipe when placing a new one the fastest and easiest solution (i guess) will be instead of making tether pipline autamotically - let player to connect tethers directly because i'm already losing pleasure of playing the game, because the more i explore the planet - the longer (already several seconds) lag lasts :c
  11. LordNavarre

    Tether Bug Still In Game

    The Tether bug from early release is still in the game. When you have the Terrain tool out and you hit T to place a Tether, the tether is placed on top of your terrain tool and not on the ground. When you move the tether will either stay there or fall, often times it falls and doesn't work thus you have to pick up the tether and place it. Please make it correctly place the tether even when you have the Terrain Tool in hand. Thank you.
  12. Gofynono

    Coloured Tethers

    the other day i was playing Astroneer and all the tethers were RAINBOW and it was incredible, can this be a permanent feature?
  13. jijboomdakpan

    tether freezes

    Hello system era I have experiencing (others to) a lot of laggs when placing tethers, after i have placed some. This may be an issue with my bad pc. But others also have this issue, I can see why this could be a hard thing to change and make good. But i think if you guys are able to fix this, your game will be waay more enjoyable and new players will like it more to. I can get it if this takes a while to fix, it seems like a really long connection of tethers from your base all the way to your cave for example.This is maybe my only negative experience in this game. Thank you for reading this, amazing game guys!
  14. Trevor Coyle

    Tether lag

    System: Xbox One Update 0.10.5.0 every time I place a tether (clicking down on the D-Pad) my game lags for anywhere between 4 and 15 seconds (usually 8.15 seconds, I timed it). During this time the screen is completely frozen and I’m unable to do anything, including opennthe menu. This problem also exists when I pick up a tether to store in my pack or move the tether. This lag only occurs when the tether is going to be or currently connected to another tether that is receiving oxygen, or a live tether. If the tether is connected to a dead tether there is no lag. I have never had this problem until this update and it’s making exploring almost unbearable. Please fix this. i attached a video of the problem, hopefully you’ll be able to open it. 06F0F1C1-3129-440B-ADF4-D88855BCCB29.MP4
  15. I found that when you place too many cables (about 20/30) they remain suspended in the air
  16. Summary: 0.10.2.0 – Steam – 3 Critical Bugs Description: ... in the video. 3 Critical Bugs @ YouTube (not listed) Platform: Steam Version / Build Number: 0.10.2.0 Specifications: OS: Windows 10 Home | 1803 | 17134.345 CPU: Intel i5-4460 3.20GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti RAM: Kingston 2x8GB DDR3 800Hz Drive: Western Digital 1TB (WD10EZRZ-00Z5HB0)
  17. Summary: 0.9.2 - Steam - Tethers do huge lags Description: Being the host of a multiplayer session, after 9 hours on the same planet, every single time one of my colleagues put a tether in the ground, my computer freezes for a second. Platform: Steam / XBox One / Windows 10 Store Version / Build Number: 0.9.2 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 CPU: Intel i7 GPU: GeForce GTX 1070 RAM: Corsair 2x16GB DDR3 Drive: HDD 4To ----------------------------------------------------------------------- So, as descripted above, every time a tether is put in the ground to continue the exploration, my computer's fps drop to 0-1. The problem is that the more we explore, the worst the problem becomes. Now it is totally unplayable for me in multi. It may be due to the fact that the game recalculate the whole oxygen network, as well as the whole lightning. I've read that the problem is the same for many users. My config is good for that king of game, I should stay around 100 fps. So it is not a material problem. This just has to be optimized. I have no advice on how to do that. You guys know better than me your job. Anyway, no hard feelings, we are aware it is an alpha. It is just a remark to keep in mind for future updates. Apart from that, we want you to know that it is a great game with a great concept. Except this frustration, we already had a lot of fun and I recommend this game to my friends. Keep going and stay positive !
  18. Hello, While playing Astroneer I came across a bug. I like to change the keybind for tethers to 'C' ('T' by default), but whenever I restart then game the new keybind is lost. I don't know if this is true for all the keybinds, did not try that out. Kind regards.
  19. Ril3ZZ

    Tethers

    Summary: When I place a tether my game freezes. Description: First planet and it freezes for about 10-20 seconds meaning I cant make tether lines, its also only when the lines connect not when it's not going to connect with another. Platform: Steam Version / Build Number: Crafting Update
  20. The option to make tethers is missing from my backpack. Tried starting a new game, tethers unlocked but does not show up in my backpack. Tried making everything in the backpack but still no tether option.
  21. Hello all, Just wanted to point and see if anyone else is having the same issue. After playing for a couple weeks now, I have developed a sizable network of tethers leading to and from my home base. Ive noticed the more tethers I place the longer it takes for the game to catch up. The entire game freezes, and then after a 3 second pause the game catches up. At which point I have ran far enough away from the last tether, that I need to place another and the loop goes on from there. Any support or comments? Thanks, xXMotherGooseXx
  22. Hello everyone, I read somewhere a while back someone asking to be able to hold t to keep placing tethers at the max length. I would love for this to be implemented but until that happens I made an Autohotkey Script to do just that. For anyone not familiar with AutoHotkey it is a macro making software. For the script to work you would need to install AutoHotkey from https://autohotkey.com/ and then open the script. All it does is when you are holding shift to sprint and T to place tethers it places one every 1800ms which is pretty much the max length. Also if you have turned Hold to Sprint off you can delete the + in the file to only hold T without the sprint key. If anyone uses and understands Autohotkey scripting here is the contents of the file. /* By y2clay14 If using the "Hold to Sprint" option (Default) than use this as is. If you turned off "Hold to Sprint" than remove the + so it will work without having to hold Shift. It should read ~t:: after removing the +. */ ~+t:: Sleep, 1800 ; Wait 1800ms since a tether was just placed when you pressed "t". while GetKeyState("t",P) ; Check if "t" is still being held down. { Send, t Sleep, 1800 } Return Hope this helps people, I have been using it for about 3 hours now and so far so good. tethers.ahk
  23. Ben Pearson

    Tehters disappeared

    I was placing Tethers through a tunnel in Astroneer 0.9.0, Steam, Windows 10, when I noticed that my tethers disappeared. See what happened in the following video, where I went from 5 tethers to 0 after placing one down.
  24. I would like something to address a couple issues: Some sort of sign to point back to your base. Some sort of tether net split-er. Internally powered sign-light. I envision a super-tether. It would be used at junctions of tether lines to break-up the huge networks of tethers that start getting huge pauses while the code recomputes the tether network. It would also be an glowing arrow-sign. You would spin it to point toward your base (or it could point itself based on the number of tethers to a safe object (that can be 'entered'). It would be like a beacon with color selection.
  25. Summary -Beacons appears on space -Fps drops when I place a tether -Vehicle bay preview bug -Flying dropship -Shows resource symbol which is already collected Descriptions 1 - I traveled to another planet than my home planet and when I looked the sky I saw that my home sign and beacons(which belongs to my home planet) on space.I can see them while I'm on space. I traveled back and same things happened for my second planet. Middle of the first screenshot Top of the second screenshot Middle of the third screenshot(Between the clouds and planet) Bottom of the fourth screenshot -As you can see beacons seem like maintains the shape of the planet. 2 - I played the game many hours, almost traveled %35 of it and placed a lot of tethers around my home planet(maybe more than 400). But I don't know why, now in my home planet when I place a tether(if the tether connects to another tether)(if I place it far from other tethers by preventing it to connect another tether fps does not drops) fps drops very bad and game stucks for a second. It happens too when I break a connection between tethers. In my second planet I placed more than 100 tether, made even more things in this planet, I started traveling and came back where I start by going straight and it's still working correctly without any fps drops. On the right my home planet. On the left my second planet. 3 - There is a bug in the vehicle bay's preview(Only happens when I try to place it in that way) When I place it, vehicle bay show up like preview for a moment and places itself to the middle of the platform(Right placing but wrong preview). 4 - Dropship deployment I deployed the dropship by mistake while its on the shuttle and I can't do anything about it. I have a flying dropship . I can't move or undeploy it because of its nature. I think we shouldn't be able to deploy it while it's on a vehicle or shuttle etc. and I think it's a bug. It should be on the surface of the planet. 5 - Resource symbol bug When I collect a resource its symbol disappears naturally. But if I quit and restart the game, they appear again while there is no resource. Platform Steam Version ALPHA 0.8.0.0 Specifications Lenovo Ideapad700 Laptop OS: Windows 10 Home Single Language x64 | v. 1703 | Build 15063.1088 CPU: i7 6700HQ 2.60GHZ GPU: NVIDIA Geforce GTX950M 4GB RAM: 16 GB DDR4 2133Hz Drive: 5400Rpm HDD