Search the Community

Showing results for tags 'snapping'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 5 results

  1. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Camera angles and auto adjustment (Mostly vehicle related) Description: Driving up a very steep narrow slow some times causes the camera to auto adjust constantly Driving with large items beside / behind you can making driving blind. Walking in very tight areas can cause the camera to 180, or clip trough terrain Suggestion: This is mainly directed at vehicle usage. A first person camera angle in vehicles would be very helpful in tight areas or at the very least make it so you can so when driving. Also allowing the camera to be zoomed out farther in vehicles so the terrain is visible. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Auto arms don't work Description: Having more auto arms increases the rate that problem occurs. Even more so with filtered arms. Turning all arms off and back on with a timer is just a horrid way to solve this problem but it does work. Reloading the game also fixes the problem until it happens again. Kinda stopped playing after my auto arms no longer functioned. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: resource canister fills a one spot with all its items / tier 1 slots Description: I've had it happen a few times where a resource canister with output turned on will spit its items out but they don't go to different locations, instead fills a tier one slot with 32 iron etc Thou I have seen a tier 1 slot being occupied by two things before. quickly moving tier 2 storage and putting another down while and auto arm or anything that denseness items can recreate the canister problem, thou it seems to only 1 item and a tier 2 item in same spot. while resource canister can do 32. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Walking forward seems to stop at some what random times Description: While walking forward all the character halts suddenly, releasing and repressing the key to move seems to fix the problem. I have mostly encountered this on terrain that has been created by the terrain tool. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Noise, anchored, and object state changing with terrain tool Description: Using terrain tool to level, or modify terrain under structures causes noise from the structure, it also no longer anchored to the ground and can be pushed even by the player. Tethers that have had terrain modified below them become solid objects that prevent vehicles from driving trough them. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Object Snapping Description: The center of the screen is directly where I would expect the item to snap to, in most cases it seems I need to move the dot above / below what I am trying to snap to. Other times with snapping it just makes no sense why It has chosen its location and getting it from that chosen location requires player / camera moment. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summary: Website (https://forum.systemera.net/) - search box Description: Using Google chrome (Version 83.0.4103.116 (Official Build) (64-bit)) / Microsoft edge (Version 84.0.522.40 (Official build) (64-bit)) the "h..." is not behind the grey background, Seems to be that way under many different screen resolutions. The search query also overlaps the search button itself. Suggestion: Separate the search button from the text field as there is overlapping. Expand the light grey area to fully cover the entire search field. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Summfary: Website (https://forum.systemera.net/) - forum submission field editing Description: Limited amount of undo / redo. Some words changing to the color red and keeping their underlined state when using the right click word suggest for typos. Underline / bold seem to be very inconstant in staying in their state after editing a line of text. Typing new lines of text does not cause this issue. Suggestion: Separate the search button from the text field as there is overlapping. Expand the light grey area to fully cover the entire search field. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Platform: Steam / XBox One / Windows 10 Store Version / Build Number: 1.13.126.0 Specifications: Windows 10 (64 bit) CPU: Intel(R) Core(TM) i5-9600K CPU @ 3.70GHz GPU: AMD Radeon R7 240 / NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti RAM: G.SKILL Value Series 4x8GB 288-Pin DDR4 SDRAM Drive: Kingston Digital 120GB UV400 SSD C2C 2.5" SUV400S37/120G x6 Hardware Raid 5 -----------------------------------------------------------------------
  2. Platform: Xbox One Session: Third party hosted Co-op Issue: items not physically snapping to Rover ports Upon reconnecting to a friends Saved session yesterday. I was trying to attach a small gennie and a power cube to a small rover, I wouldn't get the snap sound but the items would sit there like they were attached. Proceeded to jump in the seat and drive off and the icons just stayed in the air in the position where I placed them. Also internal battery on small rover was empty but rover still moved. Was able to repeat this process at least 3 times. To fix the bug I removed the seat and replaced. Sorry no pictures.
  3. I have a strange problem. First discovered on the Terran moon. The terrain tool doesn't operate properly, and snaps to the surface geometry. This makes it impossible to flatten surfaces. The only way is to walk forwards slowly and only move the terrain tool left and right.
  4. So right now when placing extenders and tethers, you have to place them just right in order to get the maximum range out of them, and this is a bit finicky. Wouldn't it be an idea to let extenders and tethers "snap" to the maximum range when you're going past it. So that when your mouse, holding the extender or tether, is past the max range, the extender or tether doesn't disappear, but stays in place at max range, and won't disappear until you're further out of range.
  5. While I do prefer the look and abilities of the new base building system, it also feels like it's more of a hassle to build your base, which kinda puts me off. Before building new platforms and printing base modules was really simple. Dragging out a conduit, dumping some resin, choosing the module and you're done. Now you have several more steps to go through. First you have to physically go to the new module printer, hold q to choose what to print, take what you print to the desired spot, fiddle around with the positioning, unpack both boxes (platform and module), and connect the power. The fiddling with placement might be resolved by having some sort of snapping, either by default or optional. Snapping platforms to certain alignments so that placing them in a row or grid becomes easier. Connecting the power conduits is also a bit fiddly. I would suggest that dragging a power conduit to the desired platform as a whole, instead of the precise placement of the power connector would make it less fiddly. Now the rest of my "complains" deal with the new system as a whole, so changing that would mean redoing the entire operational system of how you print your modules, which I think is unlikely...but I wanted to comment on it none the less...