Search the Community

Showing results for tags 'host'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 20 results

  1. so whenever i try to join my friends co-op, it don't work. my firewall is fine (private public,) and it only do be happening on 1 world.we've only been on the coop for around 12 hours, and it do be workin' before. just now its broken. we are also both using STEAM. Plz help.
  2. It's been three days and everytime my friend tries to join my game, he has this message :"your connection to the host has been lost". We tried restarting steam, restarting our pc, and other things and we still can't play. We absolutely love the game so it really annoys us. Have a great day
  3. Hey there. I played Astroneer a few hours with a friend. He was the "Host" and i joined his game. Later, i summery all the Bugs that i have mention it right now to post here. (We have both - high-end PC with new graphic-drivers installed, and internet is very good (no laggs or something)) - so the only problem is that game itself. Synchronisation: The "bugs" or "issues" going up more, if "players" and the "Host" go far away. It only need to be out of sight, like walking underground, in one direction or travel to other planet. Mostly of this Issues are:
  4. I`m running the game as host and day 2 of playing the game the fps drops below playable <30 fps - Day 1 Game runs fine 60+ fps, did some exploring and little base building. - Day 2 Game starts at 60+ fps, did some more base building and exploring with tractor and then the FPS drops begin. CPU max 60% GPU max 90%. Lower my resolution from 1440P to 720P no effect! All setting to LOW no effect, restart the game had no effect. Running game on i7 7700, 1060 3gb, 16gig, ssd, win 10(newest drivers) Are more people having this problem or is there a fix for this? This Dutch
  5. As soon as another play is invited to game, host gameplay slows down a lot. It gets worse if joined player is using the excavation tool; player joining is at normal speed.
  6. As soon as another play is invited to game, host gameplay slows down a lot. It gets worse if joined player is using the excavation tool; player joining is at normal speed.
  7. This one is a 2 part bug that may be connected? Has anyone else experienced vehicles disappearing? I have been playing solo in a new world since the last update, and had created a train of medium rovers to take underground to harvest research and whatnot. After attempts to co-op, which I’ll talk about later, we were a go and discovered that the “drive” rover in the train was gone. Everything else was still attached with the research onboard. Lost the rover, 1seat, power items, and medium storage, as well as the single pin items and tools on that storage. Searched everywhere on the “green leve
  8. This one is a 2 part bug that may be connected? Has anyone else experienced vehicles disappearing? I have been playing solo in a new world since the last update, and had created a train of medium rovers to take underground to harvest research and whatnot. After attempts to co-op, which I’ll talk about later, we were a go and discovered that the “drive” rover in the train was gone. Everything else was still attached with the research onboard. Lost the rover, 1seat, power items, and medium storage, as well as the single pin items and tools on that storage. Searched everywhere on the “green level
  9. So today I bought astroneer and fell in love with the game. Its a marvelous and cute explore game and I wanted a friend of mine to play. So we both joined while at his house with no problem. When I left though, I got on my xbox to join up with him and we both recieved Error failed to join host. I have tried port forwarding and reseting routers and consoles. My NAT is open and his is moderate but we just can't make it work. Please help.
  10. Hello people! Me and my friend have some trouble to play togheter.. Simply we can’t join our worlds, the load screen says every time “Failed to connect... “. We have tried every possible solutions like joining the party while we are on the main screen, restart the console, restart the router, nothing have worked.. we can’t play togheter. how can I solve this problem? We have bought the game principally for the co-op, now we’re so disappointed for this..
  11. error connecting to any host leaving the game only single player
  12. Hello, My friend and i where starting a game he joined me everything whas fine. When he logged out and tried to join back in with my invite on steam, he gets the error message ''failed to connect to host''.
  13. When I join my friends solar system and go to other planets with them I can't see any of the structures that have been built there. We all play on the same WiFi and we are all tethered in. We are all playing through steam on PC's
  14. It seems like every time I host a game on Xbox, my framerate tanks over time, but the clients' framerate has no issues. Has this been documented?
  15. Co-op game. Steam. V119 Reproducible. As a client of my friends game, I initiate research I can see the holo-roulette play out No new research display/pop-up. Instead the host confirms via voice chat Possible alt issue: New research from separate planet (me/client) to home planet (host) did not return new research (no pop-up shown). didn't check if new research had occurred (was late). Have not reproduced.
  16. I am running into an issue with framerate while hosting, i have two people playing and after a while my FPS drops to about 9 FPS Here are my specs CPU: Intel Core i7 4770K at 3.5GHz GPU: EVGA Geforce GTX 1080 FTW 8GB RAM: 32GB Hyper X Fury @ 1866 MHz OS: Windows 10 Pro 64 Bit now here is where im thinking an issue lies, they both have the game installed on an SSD, i do not and im going to test that to see if its a system paging issue on mechanical drives, they aren't having an issue.
  17. Hello there, from the 108 we got a problem about joining a match. join by invitation, or via Stem friends list, left click -> Join the game start, load as usual, but instead load the main menù show this picture for half second and then get back to the load screen. The cursor take the default windows form (instead to be a dot)
  18. When i start a new game everything runs fine on 60FPS with a little dips when something pops-in. now i have notice that the more place you have been through the lower FPS that save will be. in the first area, just around the first landing point, the FPS is fine. Then, as i go further and further from the base the Framerate starts droping 55, 50, 42, 30, 20. and it won't ever come back to 60FPS for that save. Quiting the game and load that save game will get the same FPS when you leave. I"ve tried looking around for solution and found that someone said about too many tether. i've only pla
  19. While attempting to play multiple Co-Op games with a friend on Xbox One, after loading into the game the host would only be able to craft one item and then after returning to the backpack- would no longer be able to use the cursor to select anything in the backpack. Note the player can also see the cursor is behind/detached from the backpack. At this point the host can only pick up tethers and place them, while the client can do everything except place tethers that connect(host has to pick them up and place them again for them to connect). The issue occurred every time we successfully joined a
  20. My question is... Do i need a good PC to host a multiplayer, because a read that i need a good one, is that true ?