Search the Community

Showing results for tags 'glitching'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 7 results

  1. Summary: 131 - Steam - Broken terrain & glitching below surface Description: The terrain on my planet is broken (assume since Patch 131, had a bread bekore). I can see many "holes" in the ground through which the areas below gets visible. I can even walk into this area without dropping down. But sometimes I get stock (eg below a surface texture) for no obvious reasons. Jumping like crazy helps but I have no idea how to replicate this as it seems purely random. Platform: Steam / PC Version / Build Number: 131 Specifications: OS: Windows 10 Home x64 | v. 1607 | Build 14393.953 CPU: Intel i7 870 2.03 GHz GPU: GTX760 OC 2 GB RAM: Kingston 12 GB Drive: Seagate ST2000DM001 HDD 2 TB
  2. £ɨɳʂʈɛɨɳ™ Cordle

    Disappearing Items

    Windows 10/Xbox playing on PC Window 10 pro. game ver. 6.5.0 While playing today, I had several instances where things would just disappear. The last one before I left the game was a small gen I had picked up off the ground and attempted to place on the med. storage that is on the small rover. I heard it click and for a split second, it was there and then gone. BTW I still have to remove my seat before I can board my vehicle. *sigh*
  3. When my friend is digging in caves, he falls through the ground. Help??
  4. Pwoink Loiminoid

    Self Burying Astroneer

    I was gallivanting along my planet with Derpy the astroneer and decided to go for space flight but then when i land anywhere he gets stuck under it halfway in the ground.... does anyone else have this problem or is it just me??? It was funny at first but not so much as it slingshots me away when he somehow breaks free after alot of twirling and button pushing -.-.
  5. When filling with your tool while you are in a tight room makes you glitch under the floor..
  6. I've put about 10 hours in this game and I've encountered a few big bugs, so I'll just post all of them here and try to write out as much detail as I can. Standard Xbox One without kinect Standard wireless Xbox One controller http://tinyurl.com/zqksjz4 Low framerate The framerate is perfectly fine when starting a new world, but it starts to gradually decrease(it doesn't completely tank to a low framerate altogether, except in one case that I will explain below) as I progress through the game. I think it is caused by 2 things. 1) Tethers: On my first world, I used a fair number of tethers so I could have oxygen in a wide area. I believe I used about 30ish tethers in my game. The structures I had were a Smelter, a Research Station, an empty structure base that didn't have anything built on it yet, and a node(by node I mean the extension that you can turn into a building pad: http://tinyurl.com/j4z466e). However, in this world I didn't really see a serious drop in fps, just a small frame freeze when exploring a cave and slightly lower fps, but nothing major. My second playthrough was with one friend, and I was the host of this session. We used plenty of tethers again, except this time a lot more, though I couldn't give a specific number. As we were placing them, the framerate gradually started decreasing again, this time down to around 10 and sometimes lower to around what felt like 5 fps(since I'm on Xbox, I can't give an exact framerate since we have no fps counter, I can only give estimates of what it feels like). In this world we had 2 habitats including the initial one, a printer, a research station, a vehicle bay, and a smelter. Leaving and reloading the world would be a somewhat temporary fix(but even loading back up, the fps was lackluster, around 20 to 25 fps), however the framerate would eventually turn back to its nearly unplayable state. All of this(and everything in the first world) was done in multiplayer and it was done during livestreaming via the Xbox One Twitch app, but I did reload this world again in singleplayer without livestreaming before writing this post to see if the fps was still bad, and the same thing happened. It would be semi-alright at around 20-25, but would slowly decrease. However, when I picked up a tether to move it, the game would freeze for a few seconds. When the game started moving again, it was playing at a very low 5-10 fps again. Note that the framerate IMMEDIATELY tanked as soon as I picked up the tether. (https://www.twitch.tv/z_lynx/v/107759288 | This is the link to the livestream, so everything is recorded from this section. I am playing in my first world up until the 43:13 timestamp. I start playing my second world in 2-player multiplayer at the 44:31 timestamp) 2) Higher Number of Structures: After dealing with the framerate in the previous 2 worlds, I created a new world, and this time I didn't use any tethers at all. I didn't have any fps issues for a while, but they eventually resurfaced as I started putting down more structures and started adding more nodes. At the moment, the framerate is even getting as low as my second world. I don't have video recording of a playthrough from start to present, but I can give a list of the structures and vehicles in my world in addition to a recording of my current base(which also captures the low framerate). My base contains 4 fuel condensers, a smelter, a printer, 2 vehicle bays, a trade platform, a research station, 9 batteries, 8 wind turbines, 8 solar panels, 1 rover, 2 trucks(1 with a crane and drill, the drill doesn't work by the way), and 1 spaceship. I don't believe the vehicles are the cause for me though, since I did go on a building spree without building vehicles, and as I was building more nodes I noticed the framerate getting lower and lower. This is the Xbox DVR recording of my base(http://xboxdvr.com/gamer/Z Lynx II/video/24698655). I also recorded my screen with my phone which records at 60fps(https://www.youtube.com/watch?v=6bbRjtpzOn8) Crashing I have had some problems with crashing. I've only crashed once while in game(https://www.twitch.tv/z_lynx/v/107757615 | I crash at the end of this video), however I ALWAYS crash when trying to join my friend(https://www.twitch.tv/z_lynx/v/107759288 | I crash again at the end of the livestream). I have only successfully managed to join my friend's host ONCE, and this was when I had just installed the game and . Afterwards, every time I accept an invite, I crash. I've tried accepting invites in multiple ways such as from the astronaut selection screen, while in a world, while the game is loading, and even while I'm mid-flight starting a new world. All end up with me crashing. Falling through world Sometimes I will fall through the world, most of the time it is when using the tool, but I have had an occurrence where I fell through the world 5 times in less than 2 minutes. This happened in my world where I didn't use any tethers(see above). It happened twice while I was trying to put items on the trade platform, twice while I was just walking around the base, and once when I respawned at my habitat from dying by falling through the world. So basically it seemed like the floor just randomly started losing all tangibility. I quit and reloaded the world after saving and everything seemed fine after that. Tether placement in multiplayer There's another issue with tethers we found, but this time it isn't framerate-related. When playing in multiplayer, the host is able to place and connect tethers without any problems. However, when another player who isn't the host tries to connect tethers, the tethers won't link to anything. Only the host can manipulate tethers it seems. ________________________________________________________________ These are the bugs I've had problems with. I hope this helps since it took me about an hour to write lol. I had to write all of this while getting my videos and my facts straight, and making this as clear as I could.