Search the Community

Showing results for tags 'glitch'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 451 results

  1. Today, I used a diamond to unlock the geometric triptych for the Glacio gateway engine but neither the Steam achievement nor the in-game suit unlocked. I tried restarting the game but that also didn't help. I have three gateways unlocked on the planet and had been traveling back and forth between them just fine. The interior gateway also is operating fine, in terms of its teleporting function. There is just no achievement or suit that is unlocking.
  2. version: 1.11.62.0 platform:pc pc specs: cpu=ryzen 5 2600, gpu= radeon rx 560, ram= 16gb. i recently bought the game and have really been enjoying it, i went to novus for some hematite for iron, and the extra lithium can usefull i thought, but i have been noticing that walking/running on novus is just really stuttery, it feels like you keep on running into walls, but there are none, on a selfmade flat plane you can walk just fine, but when walking over the naturally generated terrain you just keep on getting stuck on nothing. i haven't had this problem on sylva or vesania(the other planets that ive been on). maybe it is just a one time and this stuttery movement will be gone when i get back to novus another time, restarting the game doesn't change it, i also don't know if this happens on any other planets, but it is kinda annoying. love the game so far btw, great game. hope this can be fixed, or explained if its just a game mechanic i don't understand, but it really doesn't feel like the movement should be like that on novus.
  3. Summary: 1.14.74.0-Xbox 1 - lighting glitch that could cause seizures Description: When I launched the game some of the oxygen bars on objects were very over lit and was causing bright flashing lights that I think could cause seizures for some people. and luckily I am not one of them. Platform: xbox 1 Version / Build Number: 1.14.74.0 Video evidence- file sizes were too big to upload directly to form
  4. I set up an auto extractor with a medium resource can on a malachite deposit then went to Calidor. When I returned 2 malachite were stuck on the extractor output at the same time and the can was empty. I moved the malachite to the can but it still didn't work. Even disconnecting from power and moving the extractor doesn't work. Read on Reddit that packing and unpacking the extractor fixes the problem, but haven't tried yet.
  5. i was looking for other nodes in my ship and when i found a spot to land by one. it was in some mountains and my ship ended up landing INSIDE the mountains.
  6. Summary: 1.13.129.0 - Steam - Items from canisters are bugging Description: When disabling the output from a medium canister while an item is being "built" making it stay half-done, an automatic arm will still grab it and break both the canister and the storage the arm puts it into. You cannot interact with the item in any way and it will block whatever slot it is on. If you manage to drop it on the ground there is no way of removing it, the only way proven to work is shredding the storage it is on. Screenshots attached Platform: Steam Version / Build Number: Version: 1.13.129.0 / Steam Content-BuildID: 5349864 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64, Version 2004, Build 19041.388 CPU: Intel Core i5-8600K (Hexacore, 3.6GHz) GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080 RAM: 2x 16GB DDR4-3200 CL16 Drive: Samsung SSD 860 QVO 1TB
  7. While in inventory, items don’t connect to each other well, for example, scrap and scrap bundles, or organic and small generators. Only happens in whatever the type of slot is you have 8 of. To replicate: just try to attach scrap to a scrap bundle that’s in your inventory, it will shake wildly and be very hard to attach. No other circumstances required.
  8. My inventory sometimes acts like a normal storage to my friend
  9. While on top of a gateway on Calidor, I randomly get killed while on full oxygen and power (I know that doesn't matter here, technically). No hostile plants nearby since I am on the top of the gateway (none are near the base of it either). This happened to me multiple times in a row. Please fix this game-breaking bug!
  10. Several different issues while playing on self-hosted dedicated server so far: Terrain tool becomes unusable. You can open it in inventory, but you cannot enable and use it ('E' key not working). Usually happens after 2-3 flights from planet to planet, can be solved by reconnecting to server, but also, rarely, happens right after connection. Getting stuck on orbit after launching from planet. Menu to launch to another planet does not appear, only landing points on the planet clickable. Can be solved by landing and launching again (pretty bad if you use solid fuel thruster though!). Right after connecting to server some objects may load as 'invisible'. You try to walk over base or put some resource, and suddenly some item pops into existence on the spot. Exiting vehicles before full stop causes them to sometimes jump forward pretty fast instead of stopping. On rare occasions some production buildings become unusable for player (often others still can still use them normally), the use menu shows inactive buttons or does not allow to select from lists. No real reproduction steps though, seems pretty random. Soil centrifuge once or twice got stuck on outputting resources. Looked like the resource transfer animation did not finish and the item was not put on the storage, but was also already not selectable on the centrifuge itself. After several attempts of putting storage back on platform and removing it, the stuck resource suddenly became transferred. When performing planet-to-planet flight you sometimes appear to 'float' in space and after few seconds the ship catches on and you resume the flight. [just annoying] When landing on a planet it looks like first you land on just landscape, then objects are loaded and then landing animation is suddenly played again, often getting cut back to landed state. [just annoying] Printer sound often continues playing even after the object creation is over. [just annoying] Visual glitch on backpack building menu: when opening inventory holograms often look 'glitchy' like under strong wind. Toggling back and forth returns them back to normal. [just annoying] Chemical laboratory output tray animations seem detached from produced resource position. Looks like the tray position at the beginning of production is used, you end up with the produced resource culling through closed doors or not moving forward from inside when ready. [just annoying] Output to storage animations look choppy, especially noticeable on Soil centrifuge when outputting to something like Medium storage. [just annoying]
  11. Summary: 1.12.95.0 - items disappeared after packaging Description: When playing a co-op game, individual items packaged at the core of Vesania disappeared entirely along with the packager. This did not happen for items attached to a large rover, but did occur for the large rover itself, a medium battery, and an RTG that were on the "floor" next to the rover. This occurred after traversing a previously-dug ramp to the center of the planet, and the gateway engine had also previously been activated. Both players (host and joined friend) experienced the same glitch when attempting to package free-standing items. Platform: Steam Version/Build Number: 1.12.95.0
  12. KiritoAsunaSAO9

    New and old Xray

    Old: on xbox, if you drop a camera face-down it acts as an xray device in the photos New: random xray when loading/respawning on xbox
  13. Jennifer Cuellar

    Probe glitch

    I did glacios probe once then i left and got the rest of them.The probe scanner shows I got it but I still dont have the teal pallet Or the wanderers way achievement.I cant relocate it because as I siad the scanner shows it was found
  14. I suppose it doesn't depend on a system so i wont describe pc. Let me just say all is smooth and good on my xiaomi note pro. Steam version.' I was trying to activate gateway on Desolo when accidently left my rover on the center triangle of a chamber. When i powered the chamber the triangle moved up and pushed my rover so it flyes pretty high (and it was the biggest one). I thought i could make some fun with this effect which looked nice and trustworthy, so i stood up on a center and pulled the power line in The platform arisen but it didn't pushed me, instead of it i just stuck there, i can't provide any screen since all i see now is a mess. Got no way back so i guess i have to start the game over (and i had all the researches and decent bases on all the planets +(
  15. So theres been a glitch that's been bothering me for a while. It Is associated with the large storage unit and either the Medium Shuttle and Large Shuttle, the areas that indicate the power being provided become off center, as in the disc that indicated the power being supplied is very off to the right or left, and it looks very strange. It only occurs after you have traveled with it in the shuttle.
  16. I play on the Steam version for Astroneer (version 1.11.62.0), and after playing for long periods of time with a friend the game starts to get a little buggy graphically, but it was bearable to say the least. Recently my terrain tool just disappeared. I was replacing the drill mod 1 that I was currently using on my tool with a drill mod 2. I wasn't able to pull out my terrain tool using the hotkey and had to manually move it. When I went to put the drill mod on my tool, it slotted into the spot where my terrain tool should be. Which promptly made it just disappear when I closed and reopened my backpack to try it again. The two capsules and the drill mod I had on the tool fell to the ground when I left and rejoined, and the slot where my terrain tool would connect to now just acts as another slot of inventory. Pressing the hotkey to use my tool still does nothing. The only thing that fixed this issue was dying. Multiple rejoining attempts didn't do anything, leaving Sylva and flying elsewhere didn't help, and it wasn't until I ran out and died to the vicious Glacio flora did I regain my tool. Specifications: OS: Win10 x64 | v. 1903 | Build 18362.722 CPU: Intel i5-6600k 3.5GHz GPU: ASUS GeForce GTX 1060 6GB 8 GB installed RAM Drive: Samsung SSD 860 EVO 1TB
  17. I was playing with 3 friends in a multiplayer session and I wanted to show them the Fast Travel Node (which looks awesome btw). When they walked over to it however, their characters died before they could gaze at the odd stone. There appears to be a glitch where if the character walks over the slits in the floor, they repeatedly hurt themselves on the ground. Is there any chance this could be patched in the latest update?
  18. I have both the "Galactic Boogaloo" and "...And Beyond" trophy's on the PS4 platform, but the galactic customizations (including the dance) are not unlocking. Also having an issue with "The Wanderer's Way" achievement, Glacio Pioneer 1 is not unlocking. Even though all historical probes were found, I did not see the wanderer though the last rift.
  19. I'd like to say, before anything, that I'm loving Astroneer. I'm playing on PS4 Pro, updated to the newest system version (7.01) and have just updated Astroneer. Unfortunately, I'm very disappointed that I can't progress with the history of the game and all solve Its mysteries. I already have more than 40h of gameplay, exploring the caves, the surface and activating every sigle Gateway Chambers. Beside, I feel bad about not being able to attend the Holiday Update event to benefit the Seattle Children's Hospital. So, I'm stuck in Vesania. Whenever I activate Vesania's Core Gateway Engine upon returning to the surface, the game always crashes while entering the rover or the ship. Without activating Vesania's Gateway Engine, between 10 times I get inside vehicles, 1 or 2 times (in 10) the game crashes and I lose everything after the previous save. So, I find myself in a complicated situation: i) With about 40 hours of play, I start another game and run the risk that everything might happen again? In this case, I'll lose all the rare Zebra/Checker Balls I have encountered along the way and all my hard earned progress???; ii) Forget now Vesania's Gateway Engine and return to Glacio where are the toys? In the meantime, I hope you can look into the problems, errors, crashes, bugs and glitches that plague Astroneer on PS4. There are some of them. I won't extend much here, but for example, the save I have on PS4 Pro I can't export it to PS4 Slim at all. The save doesn't even open and the game crashes on Slim trying to load it. Other erros I will send in the future.
  20. Hi all, My co-op partner was traveling from Novus to Sylva, and her game crashed (i.e. it blackscreened shortly after she clicked on Sylva). After booting back up, she joined my game but could only see and access the start menu from her end. I know she's in my game because she gets a notification that she's lost connection when I've ended the session. We've tried restarting Steam and both PCs to no avail. Is there an alternative fix to this? I'm going to try and duplicate the save to see if anything changes. Thank you!
  21. There is a bug where the first thruster you print during the tutorial does not have the function available to open it. This means there's no "hold F to open" option on the box. While this issue is solved by just crafting another thruster, it still needs to be fixed. I, for one, speedrun this area of the game, Tutorial%. I would love to see this get fixed! Also, if this is fixable, please let me know!
  22. There is a bug where the first thruster you print during the tutorial does not have the function available to open it. This means there's no "hold F to open" option on the box. While this issue is solved by just crafting another thruster, it still needs to be fixed. I, for one, speedrun this area of the game, Tutorial%. I would love to see this get fixed! Also, if this is fixable, please let me know!
  23. While I was riding on a tractor with 2 trailers I was receiving energy from my small wind turbines. The trailer battery charge icon appeared overhead a lot times as with the sound affect while I was riding. Computer, Version 1.9.85.0 Astroneer Bug 1.mp4
  24. Summary: 1.8.64.0 - steam - chemistry lab UI bug Description: When using the UI for the chem lab if you then open the UI for any size printer, the chem UI does not auto close resulting in clipping Platform: Steam Version / Build Number: 1.8.64.0 Specifications: OS: Windows 10 Home CPU: i7-8700 3.2GHz GPU: Nvidia GeForce GT 710 (lol, custom build not originally intended for gaming) RAM: Corsair Vengance LPX DDR4-3000 4x8GB Drive: WD blue 1TB https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1964646438 https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1964646420 https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1964646401
  25. Razthon

    Battery glitch

    I had put a fully charged battery in my shuttle and then I went to a different planet and for some reason the battery texture thing messed up and I couldn't fix it.