Search the Community

Showing results for tags 'gamebreaking'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 18 results

  1. Summary: 1.7.62.0 - PC - Windows Store - Debris Duplication Causing Framerate Drop Description: Very large debris (auto generated by world, untouched) duplicates, causing a massive stack of them very close together. When panning over it the framerate drops from 60 to 20. Attempts to dig out the debris caused them to move around, dropping frame rate to 1. Converted to creative mode to try to salvage the save were unsuccessful. I fear the save is ruined. Platform: Windows 10 Store Version / Build Number: 1.7.62.0 Specifications: OS: Windows 10 CPU
  2. Let me know how I can help with fixing this bug, I will gladly send in any data needed. Hello fellow Astroneers, it feels a bit sad that my first post on this forum is a bugreport, sorry. So a frind and I started playing Astroneer three days ago in coop, I was the host of the session, it was still version 1.0.6. then - also the first game I started, no single player game before. We have played that evening and didn't encountered any problems, next day the same...we played for around 6h without any trouble up to the point we both sometimes fell through the terrain we created
  3. Hello, I just been working on the Desolo gateways, powering up them in different ways. The first gateway I powered up using my base which was right next to it. I connected it up using extenders and ended up being fairly far away from it when connecting it and it finishing receiving power. When it received full power however the gateway didn't light up and the globe didn't appear. I can still connect power lines to it and the triangle will rise up, but it will not accept any more power going in to it. I also did the same on the other gateway on the other side of the planet and receive
  4. Summary: Patch 1.0.4.0 - Stuck inside Orbital Starting-Shuttle (MP - not hosting) Description: The game crashed while launching the large shuttle loaded with a packed Atmospheric Condenser, packed Large Platform B, unpacked Medium Generator and unpacked medium battery at 100% Charge (With Oxygenator and powered by a Hydrazine Thruster with 3 Full Canisters of Hydrazine attached and launching from ground (no Landing Pad)). The game was accidentally saved by the host after the shuttle started and my game beeing crashed, and once I joined the world again I was stuck in the orbital stati
  5. I am running a three monitor setup on my windows 10 PC. Monitor 1 (Primary is a 4k Monitor 2 is 1920x1200 (the monitor Astroneer launches onto) Monitor 3 1920x1080 (seems to be unaffected) I cannot get the game to move over onto Monitor 1 4k without putting the game into windowed mode and then dragging it over. Then the game thinks it is still on monitor 2 1920x1200 so it does not give me the option to run in 4k at all. This is a game breaking bug that NEEDS to be fixed. For now I cannot play Astroneer because the max resolution I can get it up to is 2560x1600 and i
  6. I bought astroneer back in early 2016 on xbo, enjoyed the game and it was relatively stable besides a couple small bugs. Returning in 2018, this game is an absolute train wreck. The bugs are game-breaking and ruin the entire experience of the game. Placing things at the base is way more difficult than it should be, often they won’t snap into place until I fool around moving a resource/object around for way too long. Backpack more often than not won’t allow me to move things in and out, craft, or add/remove mods from resource collector and backpack. This makes the game completely unp
  7. 0.6.5 - Steam - All new printers freeze forever After making a new game I've made a printer to print stuff, but it freezed after being mounted on the platform. I've threw it away and made new one, wich resulted in the same effect. I've made a new save, but got stuck on the same point, unable to print anything. Exiting game doesn't help and it happens only on new saves. Steam 0.6.5 OS: Windows 10 Home 64-bit x64 | 1709 | Build 14393.693 CPU: Intel i7-6700K 4GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 16GB RAM: 16 GB (DIMM DDR4, 2400 MHz) Drive: ADATA SP550 250G
  8. When loading the world there was a hole down to the void, that was not there before. I could also see other caves when looking down the hole. I could also drop things down that hit an invisible floor. When I try to step into the void I float upwards until I hit a surface, it can also be a cave. This could be game breaking when dropping things down the hole or dying(like my friend did) when stepping in the hole. Last time I saved it was in my starting habitat. I own the world, not my friend. I'm playing on an MSI computer and my friend is using a pc. Here is a video of
  9. So me and my friend love this world, we have got decently far and don't want to give up on it. The issue is our printer blew up due to a dynamite catastrophe and now we can't make another habitat. But now that the printers gone we can't seem to extend anything off of the main habitat. so we can't build a printer which is what makes most of the things in the game. Is there a solution?
  10. So far me and a friend have encountered multiple glitches and problems relating to trucks. Instance 1. Solar panels etc. dissapear off the truck beds and appear back at home base. Instance 2. Trucks have, on 3 occasions, phased out of existence/eviscerated with driver in seat. Instance 3. 80% of the time when parking, truck will fly into air. Instance 4. Trucks will randomly stop working, and require having to restart to work. Instance 5. Friend was flung out of truck and could not interact with world, but as host I could still see him in the truck and he was restor
  11. I found this bug while traveling across planets, and I suffocated, (obviously) and lost all of my stuff. Now I had to create a new save and start over. This glitch is game breaking, and now I am scared too travel to other planets. Please patch this glitch ASAP. Youtube Video Link (If this fourm doesn't use preview) -Thanks, Titan
  12. I've noticed that occasionally I am able to pick up partially full mining blocks ( aka blocks that are just a few shards shy of complete). If those end up being placed in a machine it will take up a resource spot, but it will not contribute to the total resource amount making crafting impossible. Example: I need 4 Compound to make a Rover. If 1 of the 4 blocks is a "Partial" block it will fill the space and be unremovable only allowing for an additional 3 blocks to be added. If you change the machine to something that doesn't use Compound it will kick the "Partial" block off to th
  13. Here some Bugs that are cliend-based. These are kinda gamebreaking. Trade Platform: If you use the Trade Platform as a Client on a Server you never get rewards of that, because the trade-shuttle never lands back on the platform. Clientbased. The host can see the shuttle landing back. As you can see here. Me as a Client can't see the shuttle, but tmothy, the host, can see it. Module Tier 1: I am talking about the little modules which you can build first next to the habitat. As a Client there are some cases where you can't retake materials that are placed on thes
  14. This glitch occurs on the Xbox One Game Preview. So, when playing on multiplayer, the game gets increasingly laggy when the number of players increase. This is somewhat tolerable, but when a player who is NOT the host enters and controls a vehicle, this will drop the host down to about 5 Frames Per Second (FPS) and ultimately crash the Host's game, booting all players from the world. Thus making the desire to play multiplayer a minimum.
  15. This glitch occurs on the Xbox One Game Preview. So, when the player presses X to equip the 'Terraformer' (the thing that makes, destroys terrain) then clicks LB or Left Button to switch to the build setting, and builds land so it encases the avatar you will notice that the player who was encased inside of the pile will fall through the world, and if controlled correctly can stay under there as long as they want to and basically 'fly' underground.
  16. Just started playing the game and I was off to a good start. I had a couple batteries and a tank in my backpack, along with some other resources. A storm started brewing so I hopped in my pod to wait it out. I somehow died in my pod while the storm was raging and when I emerged I didn't have any of my gear. When I am sitting in my pod and the door is open, I am able to see my dropped pack but there is no way for me to loot it while in the pod. When I get out, the door closes so I can't see the loot unless i'm in the pod. I am playing on PC. Please make some way to loot the gear inside of the
  17. Hello. today i was messing around and missclicked T button for theater. buuuuttt that suceed in finding an amazing glitch of me flying to outer space without doing a single thing. This was simply done by an theter and sitting in 1 chair on this flying thing ;D Heres an video. THIS MAY CONTAIN SOME SPOILERS FOR NEW USERS! CLICKHERECLICKHERE
  18. So i don't have a crash report, But let's be fair, You probably have a thousand of the same one. Anyway, I loaded the game, Started a new character, Landed on the planet, Collected some resin, Ran back to my ship, Aaaand Crash. Or rather freeze. You see, The game audio stays the same, But with some stuttering, and the picture doesn't move for many minutes. I have no idea why this happened, But it happened within 5 minutes of landing. Another problem i got with my last attempted game, Was that the save-game feature did not work whatsoever. It only loaded the very first one