Search the Community

Showing results for tags 'broken'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer - Early Access + Game Preview
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Help, Questions, and Support
    • Bug Reports, Crashes
    • Suggestions and Ideas
  • Information
    • Announcements
    • Forum Rules
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 42 results

  1. My Compass is locked to a Gateway Chamber near my starting base on Sylva. Activation of the same Gateway Chamber and "Gazing" the stone, verifies the Gateway is located on the equator. However, my Compass always shows that Gateway as North. No matter what direction or how far I travel from it, my Compass always shows that Gateway Chamber (located on the equator) as the most northern position.
  2. My Compass is locked to a Gateway Chamber near my starting base on Sylva. Activation of the same Gateway Chamber and "Gazing" the stone, verifies the Gateway is located on the equator. However, my Compass always shows that Gateway as North. No matter what direction or how far I travel from it, my Compass always shows that Gateway Chamber (located on the equator) as the most northern position.
  3. Have been unable to finish any save, I have two now. I can start a game but after many hours of game play an attempt to load a save is met with the loading solar system screen of death that locks up the computer so much that it requires a hard shut down every time which is destroying the computer, it is a desktop PC, not a laptop. All drivers are up to date, the PC meets the minimum requirements, both saves are from version 1.0.6 of Astroneer being played from the Steam PC platform. Attached below is a system spec of the PC from the can i run it website. Perhaps it is an issue with Steam idk, I wish to give System Era the benefit of the doubt, this is very frustrating and a terrible source of grief for me since the game is a great game, not being able to play/complete the game multiple times now is absolutely depressing the s**t out of me.
  4. When playing multiplayer once creating the Soil Centrifuge and powered it on I was able to add soil with no issues but when going to start the process the green button to start the fuge is blacked out. so it's full of soil is getting full power but the start fuge'ing button is blacked out to where i cant use it. this will be a problem when resin and compound become a little harder to find. please please please fix this issue. thanks. -Robby-
  5. ADHD-Pupper

    Desolo Gateways Broken

    Hello, I just been working on the Desolo gateways, powering up them in different ways. The first gateway I powered up using my base which was right next to it. I connected it up using extenders and ended up being fairly far away from it when connecting it and it finishing receiving power. When it received full power however the gateway didn't light up and the globe didn't appear. I can still connect power lines to it and the triangle will rise up, but it will not accept any more power going in to it. I also did the same on the other gateway on the other side of the planet and received the same problem. We also checked the core of the planet and it's locked off to us despite powering up both gateways. So kind of stuck here without being able to progress in the game despite having played on this save for 20+ hours, I don't really fancy starting again. This was done on a multiplayer save, however when I powered it up the first time on Desolo it was in solo play, there was no other client connected to the game at the time. Also while I'm here, please give the option to turn auto-save off when entering vehicles, as this can cause high frame rate issues and even potentially make the game crash multiple times while in multiplayer. Thanks
  6. TwitchifyGamers

    Research Catalog In Players Body

    I was playing astroneer with my friend and i looked at him and the Research catalog was the size of his body and he was walking around. Its a bug but looks quite funny. On the picture: On the left is me and on the right is the research catalog inside character.
  7. Chemistry lab ran the process of creating rubber, but opened before the resource was complete, rendering the lab useless and wasting the materials used in the process. I not cannot pick up or clear the lab's inventory slots and it seems I'll have to discard the lab altogether and create a new one.
  8. I have made a couple chemistry labs on the same save as one of them finished but still had some of the resources at the top and I'm unable to do anything with any of them. I then made another one and it did the same thing. I have already used it previously and had no difficulty. I have tried re logging and that did nothing. Is there anything I can do to fix it? I am on steam. Early access alpha 0.10.2.0
  9. michael.angulo@hotmail.es

    Quedrado mapa

    El mapa se quebro en las cuevas
  10. Summary: There are holes where terrain used to be that are no longer rendered. Description: This is the second planet in a row that this has happened. Terrain just disappears when I load my save. I can pick things up through these holes at an infinite distance. I can walk through them as long as their is ground on the other side somewhere. If not I just float in endless space. I literally cant close the holes with any terrain tool because there is no ground there. These holes are every 50 feet in any direction both underground and above. Both on unedited terrain and terrain I sculpted. Is there any way to fix my planet? I added the save files for anyone who wants to go see it for themselves (Just don't mind the base layout lol. That was supposed to come next) Platform: Steam Version / Build Number: .9 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 CPU: Intel i5 4690K GPU: GTX 1080 RAM: 32 GB DDR4 Drive: Samsung 850 Evo 500GB ---------------------------------------------------------------------- AUTOSAVE_0_2018.07.07-11.44.14.sav AUTOSAVE_0_2018.07.07-11.44.11.sav
  11. So my friend and I just got back into our save file and all of our solar panels, generators and fabricators were not deploying and their respective power cables were not appearing. Also the power coming from the main starting habitat stopped flowing completely. The save is extremely bugged and I believe its from the hotfix.
  12. 1. Mouse/keyboard 2. Steam (Versions 0.6.2.0 updated to 0.6.5.0) 3. Multiplayer world with 3 people, just trying to connect an extender to a table for power. 4. We had been playing for a good 4 hours when things started to happen, almost every machine we had, we could just clip right through them. We had been playing for a while last night (March 15th) right when the patch 0.6.5.0 came out, and after a while of playing we noticed we couldn't interact with rovers and we could clip through them. After we couldn't figure out why, more of our machines we could clip through, like the mineral extractor and other tables and such, solar panels and wind turbines. We thought it was because we had been playing for too long of an amount of time so we got off for the night. We got on today (March 16) and noticed that even more things were able to be clipped through, as well as if we stood on top of a medium battery and jumped off, from a height of probably the height of one of the astronauts, it would kill you, until we replaced it, as then it would be able to be clipped through, along with the medium wind turbine and medium solar panels would do this as well. I wouldn't know how to replicate these as we don't really know what happened. Our world will now stay in the dark corners of our game, waiting to be fixed
  13. So. Astroneer is broken, and rather badly at that. I had Astroneer working fine, then it refused to start so I reinstalled it. After erasing all of Astroneer's files of the face of the C: drive, (I have Astroneer from the Windows 10 store and I find a lack of articles for me) I reinstalled it and it worked. After having to go somewhere, I closed up my laptop and reopened it and it crashed, but then restarted Astroneer and it worked fine. After saving it up legitimately properly, getting into my habitat, saving, exiting to the main menu and then to the desktop, then returned home, connected to Wi-Fi, booted it up and IT DIDN'T WORK. I reinstalled it and it still doesn't work! It just flashes the title screen for 0.1 seconds and then quits to the desktop. Please help. Maybe @Wyvyrias could help! Crash Data: Windows 10 Home Dell Inspiron 15 3567 5.87 GB RAM 64-bit operating system, x64-based processor Intel(R) Core(TM) i3-7100U CPU @ 2.40GHz Alright, that's probably enough for the devs.
  14. Robert Sloth

    Astroneer is broken :'(

    So. Astroneer is broken, and rather badly at that. I had Astroneer working fine, then it refused to start so I reinstalled it. After erasing all of Astroneer's files of the face of the C: drive, (I have Astroneer from the Windows 10 store and I find a lack of articles for me) I reinstalled it and it worked. After having to go somewhere, I closed up my laptop and reopened it and it crashed, but then restarted Astroneer and it worked fine. After saving it up legitimately properly, getting into my habitat, saving, exiting to the main menu and then to the desktop, then returned home, connected to Wi-Fi, booted it up and IT DIDN'T WORK. I reinstalled it and it still doesn't work! It just flashes the title screen for 0.1 seconds and then quits to the desktop. Please help. Maybe @Wyvyrias could help!
  15. So me and a friend have been loving this new update and we started a new world, we have been playing a lot and got the Large Rover and an open three-seater on it. Nothing else is on it and it is at full power, we used it but then as soon as we got out, there was a glitch that made us stop playing the world completely. Every time we hit X (we are on Xbox One by the way) we are instantly teleported into the three seater, you don't even have to hold it, just tap it once. I ran as far away as possible without using tethers and without dying, then hit X and got teleported all the way back to the rover. This happens to both of us too. This also means we have to go on to our backpack to pull out the terrain tool or to put it away. We rebooted the whole game and it just made X do absolutely nothing. I even tried taking the three seater off of the large rover but it's not an option now. Is anybody else having this problem?
  16. GabrielShears

    Saves don't work

    Is anyone having the same problem as me? I've started multiple games, played a while. saved in the pod, told me it's saved, come out of the game to menu or to windows then to see there is no save present? This has happened for every single one of my games. No save file present when looking for it.
  17. Evanator58

    World Can't Start.

    So I've been playing Astroneer for a couple of years now and overtime I've seen a lot of bugs (None of which are game braking until this one). My friend and I recently started a new world on pc/steam edition of the game and we've been playing for a few days. I hadn't run into any glitches or errors until my issue started. Windows 10 needed an update so I pressed the button to start the update (After closing down the game). Here's where my issue started, everything before this was the events leading up to the bug. After my computer turned on I loaded up Astroneer to continue playing. I expected everything to run smoothly and it did until I clicked on the world I wanted to join (the one of I've been playing on with my friend) and this is where the issue happens. I go to the loading screen that tells me this is an alpha game or whatever, and it freezes. I've tried everything, and the only way to exit the game is task manager. I hope this can help you and other people with this error. The attached file is a screenshot of the frozen game. Here's my issue, I hope we can resolve it together.
  18. Big storm hit my camp. One thing I'm noticing now is that rovers will start to get blown away (intentional?). On the most recent occasion my rover ended upside down and the wheels literally came off! Corrected itself when I hit TAB and flipped it back.
  19. Summary: 199 & 200 i havent played since these updates came out and it wont let me on -Plugin Slate Remote Description: I start the game up launches and then a UE4 error comes up and says something about a "plugin slate remote" i cant even play the game it just wont let me on (obviously on pc) Platform: Steam Version / Build Number: 119 I start the game up launches and then a UE4 error comes up and says something about a "plugin slate remote" i cant even play the game it just wont let me on (obviously on pc)
  20. Hello. I have over 170 hours of playing Astroneer. I've even made some videos, and do enjoy the game. One thing I like about this game is how intuitive everything seems. Recently though, things in the game have become less fun, and I believe it has to do with Research. This game is not complete, which means that you don't have to pretend that it is, and try to make it more difficult to accomplish things in order to pad gameplay. It seems that they've intentionally made Research less intuitive such that it breaks the playability of the game. It's now impossible to bank on Research for anything. To illustrate my point, I'll tell you about my recent savefile experience. I've been playing for a few days, and I can't get off Terra. I have multiple bases around the globe, and I've scoured above and below ground for researchable items and they're not fun to find anymore. I dig under crystal rocks to find some, I pluck them out of trees, I've gone caving to pick up all I can find. I've gotten all that's reasonable to find in a first base, and this would be when I say "Screw it, I know there's way more on Luna or Exotic" and just up and leave to another planet. Here's where research is broken: It's randomly determined to not give me any type of Shuttle. I can't leave Terra when it makes gameplay sense to leave Terra. This is the #1 reason I can't say to people who haven't played Astroneer, "Hey, come play this game with me" and lead them through this game to show them why I like it. Research is effectively a hard stop for consistent enjoyable gaming. I can't promise my friend we'll do all the cool things I'd like to show them in a reasonable time frame. You just have to keep finding researchable items and hoping you'll get a technology that allows you to have more fun. There's no feedback: No "You have X items left to research" No "You now have a 1 in 100 chance to find the next Tech" Nothing except you now get a lot more random items from what used to get you something to have fun with. Interestingly enough, the research method you had when I started playing was MORE INTUITIVE than what you have now. You'd keep researching until you go to research and you got NOTHING: Getting Nothing meant you had researched EVERYTHING. That was fine. As it sits now, if I didn't already know from previous gameplay sessions that there was more stuff to research, I would stop wasting my time. The last 3 trains of research (Train being Truck with trailer and a total of 8 or 9 research items) have yielded no new research items. That's broken. If this was my first time, I'd say "I guess this is it" and stop researching and never get off the first planet! You've even made research items much more rare, so they're harder to find, drawing out the process more. Your game is otherwise SO AWESOME. Since it's just in pre-release and in development, please make research more consistent and not a chore. I encourage you to brainstorm an intuitive research system if not just return to giving things out until you quickly get everything. This game is NOT ABOUT RESEARCH. Don't make it a limiting factor in your game. It breaks it. We all know you will put in many, many more things to research, but that doesn't mean that you need to add artificial pacing to your research now to make it feel like there's some type of late-game content. There is no staging in a game where what you research is inherently random.
  21. Matthew Young

    XboxOne (Saving issue)

    I have recently bought the game on Xbox one and have had a few different worlds but I’m having to create a new one each time I want to play. when I get into the little starter pod is says saving game but when I leave I can’t find the saved game can someone please help me. Is this happening to everyone or is it just me?
  22. Summary: 201 - XB1 - Small Generator won't accept Organic more than once. Description: A small generator will accept ONE organic. Then once its burned up I have to remove and then remount the generator to get it to accept another organic fuel. See video below. Platform: XBox One Version / Build Number: 201
  23. Summary: 201 - Windows Xbox Store - Cannot load previous game (gets stuck on loading screen), and cant launch for a new game (freezes when i press launch button) Description: Can load up game to menu fine, new version showing in version number, but if i press to launch for a new game the game freezes on this menu. Otherwise when loading my old game, the game freezes on the grey page explaining about game alpha bugs etc. Platform: Windows 10 Store Version / Build Number: 201 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1703 | Build 15063.608 CPU: Intel i7 4770K 3.4GHz GPU: Geforce Gtx 1070 8GB RAM: Corsair 3x4GB DDR3 1600Hz Drive: Raid 10 comprised of 1TB drives
  24. ryan66699986

    Rovers undriveable

    Once again the Astroneer Rovers have become unusable, the moment you gain any forward momentum the front wheels shoot up and suddenly you're flipping out for no reason, i have found no reason as to why this bug happens but it has happened in each of my current saves rendering long distance travel impossible.
  25. Summary: 155 - Steam - Can only print one-seater despite research Description: Just updated to 155 (0.3.10155.0) on Steam and started a new game after deleting my old ones. I build the printer before I built any other modules. First noticed when I researched storage and the arrows didn't seem to do anything. I don't know if it's an issue with the arrows or the printer but I can't Platform: Steam Version / Build Number: 155/ 0.3.10155.0 Specifications: OS: Windows 8.1 Single Language x64 | v. ???? | Build ? CPU: Intel i7-4510U CPU @ 2GHz, 2.6GHz (Turbo to 3.1GHz) GPU: NVIDIA Geforce GTX 850M 4GB VRAM RAM: 8 GB DDR3 L Memory Drive: 1TB Hybrid HDD (No Idea. Will edit later when I find it.)