Search the Community

Showing results for tags 'stutter'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 7 results

  1. Hello, I just purchased Astroneer and have been enjoying the game a lot. However, I've noticed a lot of FPS (frame rate) drops while playing and while troubleshooting online only one solution has worked for me. In order for me to eliminate any stutter or fps drop I need to set my steam launch options for the game with the "-nosound" command. Now this fixes all my fps drops, however it's not ideal to play this game with no sound. Now I've noticed this was a problem almost two years ago and was wondering if there has been a fix yet that someone knows of, as I could not find anything else online. If your interested in my specs I will list them down below, also keep in mind this is a brand new laptop I just purchased as well. Laptop: Asus Scar Strix III CPU: Intel i7-9750H GPU: Nvidia GeForce RTX 2070 RAM 32GB 2TB SSD, 2TB HDD, 2TB Virtual Drive
  2. Masterhow

    FPS Drops

    Hello, I just purchased Astroneer and have been enjoying the game a lot. However, I've noticed a lot of FPS (frame rate) drops while playing and while troubleshooting online only one solution has worked for me. In order for me to eliminate any stutter or fps drop I need to set my steam launch options for the game with the "-nosound" command. Now this fixes all my fps drops, however it's not ideal to play this game with no sound. Now I've noticed this was a problem almost two years ago and was wondering if there has been a fix yet that someone knows of, as I could not find anything else online. If your interested in my specs I will list them down below, also keep in mind this is a brand new laptop I just purchased as well. Laptop: Asus Scar Strix III CPU: Intel i7-9750H GPU: Nvidia GeForce RTX 2070 RAM 32GB 2TB SSD, 2TB HDD, 2TB Virtual Drive
  3. For quite a while now I have been experiencing a constant stuttering whenever moving around in the world. Noticed HDD activity light was in sync with the stutter. So I wanted to see what was going on. Not sure if these events are the direct cause or just part of the same: Every time there is a stutter those two events pop up in a pair. CreateFile and QueryOpen. Both calls trying for the file “Popper.bnk” that does not exist (obviously). Ignore the different drive letters on each event, the path is the same (one is a symbolic link). Events: High Resolution Date & Time: 2/21/2019 1:51:15.7524011 PM Event Class: File System Operation: CreateFile Result: REPARSE Path: C:\Programs\Steam\steamapps\common\ASTRONEER Early Access\Astro\Content\WwiseAudio\Windows\English(US)\Popper.bnk TID: 8748 Duration: 0.0000146 Desired Access: Read Attributes Disposition: Open Options: Open Reparse Point Attributes: n/a ShareMode: Read, Write, Delete AllocationSize: n/a OpenResult: <unknown> High Resolution Date & Time: 2/21/2019 1:51:15.7524402 PM Event Class: File System Operation: QueryOpen Result: PATH NOT FOUND Path: I:\Steam Games\COMMON\ASTRONEER EARLY ACCESS\ASTRO\CONTENT\WWISEAUDIO\WINDOWS\ENGLISH(US)\POPPER.BNK TID: 8748 Duration: 0.0000047 stutter_events.webp
  4. Hello all, first of all, sorry for the book... Really good new base-building update, the potential for this game skyrocketed(no pun intended). I don't wanna be a downer here, but I don't know if it was the new base building update or a different one. Now I experience jitters most likely caused by poor rendering optimization in the game and unneeded clutter? I do realize the game is in alpha stages, but all the other updates I have played from the very beginning when the game first came out, I didn't have this issue(btw I haven't changed my pc throughout the years of playing astroneer)... With vsync off I get around 100 fps +(fps jumps around a lot which causes jitters.) I have also tried editing the engine settings in the astro folder, (that gets me around 200 to 300 fps +, sure, this is really good, but I still experience jitters when my fps *jumps around*) with vsync on I get obviously 60, but it jumps down to 58 randomly or even lower(possibly when it renders clutter) when it goes to 58 and immediately back to 60 or 61, I get a really quick lag spike, its annoying the heck outta me considering it happens almost every time it renders something. It's ruining the update for me :(, anybody know a fix? I got a gtx 1070 with an i5 core processor. it seems this is out of my control. possibly just gonna have to wait for a new bug fix for it? unless someone knows how to stabilize the fps in-game... Things Ive tried: - changing all graphics settings to low - turning off sound - tinkering in the game folder - running on windowed mode - running on fullscreen - creating a new save - deleting all my saves - reinstalling the game on steam - updating my drivers - adding Astroneer on the Nvidia control panel - resetting settings in-game - closing all unneeded applications - turning off steam fps counter - defraging my hard drive - verifying intregrity of game files... After doing all these things, I think its safe to say this is a game optimization issue, hope it is fixed soon... <3
  5. Summary: 0.6.2.0 - Steam - Performance Description: While running, driving/exploring planets and digging, game performance suffers. Gameplay is choppy and framerate is very unstable. Same as in singleplayer and multiplayer with two players playing. Platform: Steam / XBox One / Windows 10 Store Version / Build Number: 0.6.2.0 Specifications: OS: Windows 7 Ultimate Service Pack 1 CPU: AMD Phenom(tm) II X4 965 3.42 GHz GPU: Sapphire Radeon R9 280 Dual X-Boost 3GB RAM: HyperX 2x8GB DDR3 1600Hz Drive: Seagate BarraCuda 1TB 6Gb/s SATA (ST1000DM010)
  6. Hey, I have a question. Should it lag/stutter so much in multiplayer when everybody is loading new areas or terraforming? It's really hard to play like that. Im playing on singleplayer normally without any issues, but here in multi, it stutters like hell.
  7. System Specs Processor: AMD A10-7870K Radeon R7, 12 Compute Cores 4C+8G (4 CPUs), ~4.1GHz Graphics Card: Radeon(TM) RX 460 Graphics Memory: 8192MB RAM OS: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 14393) Windows Store v. Steam I recently tried out the Astroneer trial on the Windows Store running version 0.2.10109.0. I was surprised to find out that the game ran quite smoothly with no noticeable hiccups while exploring or altering the terrain. Although there was no frame rate counter, it seemed to average at around 40fps. The Steam version (0.2.111.0) on the other hand, for whatever reason, experiences lots of stutter. The game hits a 60fps mark while panning the camera or at a standstill, but any movement will cause the game to stutter. The stutter is even more apparent while sprinting. Does anyone else have this issue?