Search the Community

Showing results for tags 'glitch'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 426 results

  1. Summary: 1.6.61.0 - Windows 10 Store - Wrecked stations multiplied Description: On Sylvas, as I approached a surface node in a rover, it seems that several wrecked space stations near the node spawned several times, overlaying on top of themselves. This created a massive FPS drop, using 106% of my graphics performance (per Windows game bar). Looking away restored FPS once a fair distance away. Unsure of possible solutions. I was using Mouse and Keyboard. Platform: Steam / XBox One / Windows 10 Store Version / Build Number: 1.6.61.10 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1809 | Build 17763.805 CPU: Intel i7 6700 3.4 GHz GPU: 2x Nvidia GTX 1080 8GB RAM: 32.0 GB (G.Skill TridentZ 4x8GB) Drive: MAXTOR 500GB
  2. Hello all, A friend and I have had an issue with the game for quite some time now. Being the laid back (lazy) person that I am, I figured that I would wait for a fix to come without my intervention, because surely, more motivated people must have reported this issue by now. We've run into a syncing issue between PC and Xbox. I'm hosting the game on PC, and a friend is joining through Xbox. While digging down through any planet, eventually, a place will come that I can terraform (remove) material, but the material reappears for the person on the Xbox. I experimented by opening a save that I created on the PC, with the issue, on an Xbox, and I found that the areas with the issue were now full of material. I removed the material on the Xbox, saved, and reopened on my pc, and the areas that I "fixed" on the Xbox were full of material. I'm not sure what the issue is, but it appears to have something to do with how the Xbox and PC version of the game interpret data. If this issue has already been reported, forgive me, It's late, and this has been on the to-do list for a while.
  3. When ever i go to a different planet with my batteries,solar panels and others, it messes up the look of the item and i dont know how to fix it....
  4. While in multiplayer, the game starts to go into a slow motion state after a while. The gameplay, audio, and everything else slow down. My host isnt affected.
  5. W3tStrang

    Crashes on Xbox 1

    So I play on Xbox, and every time I go into as spaceship/rover/base, or try to save and quit, the game crashes and my progress is lost for that session. This happens EVERY time. PLEASE FIX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  6. Observable boi

    The Phantom terrain bug

    Summary: 1.0+ (still present in 1.0.6) - Steam - Cant pass through a ground in multiplayer which continues to reappear if mined Description: The terrain continues to reappear no matter what in a specific range. Even after reloading both host's game the bug stays and doesn't let pass through. It appears in the place where the slope of the mine encountered the floor of the cave. Things can pass through the barrier (and host too), but the player cant. Tethers can be placed on the barrier, but standing on the barrier is very dangerous, because it seems the player accumulates fall damage in that case, which can easily kill even after standing for 10 seconds. It looks like the player is stuck in one place and is in the sliding animation all that time. It is possible to pass through the barrier in the short time while the ground did not reappear, but there is a high chance of dying of the fall damage after passing. Platform: Steam Version / Build Number: 1.0+ (bug is still present in newest update 1.0.6) Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1803 | Build 17134.590 CPU: AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor | 3.5 GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB RAM: 16 GB (2x8) Drive: TOSHIBA DT01ACA100 SCSI | 931 GB ice_video_20190216-173202.webm that needs to be fixed.webm
  7. I was digging underground and trying to make a slide to the center of the earth when I decided to come back up. I had my zebra ball in a divot near where I was digging. I got up and may have dug a bit too close to my zebra ball, resulting in it disappearing off of the face of the earth. I was excited to move my zebra ball to a new cave shrine and post all about it on Reddit, but all I could think of when I re-surfaced with my ball nowhere to be found was Ze-bruh. Please help, it disappeared 3 days ago and I check all the surrounding mountains and underground to no avail. I need to find my lord and savior, my Zebro. I will be forever sad without this rare find that I found on the opposite end of the planet in the mountains before I even had a rover. Rest in peace, Zebra.
  8. Just got the game in Game Preview about three days ago via the Xbox Game Pass on Windows 10 and got one lovely bug with my friend today. A slew of items that either i've interacted with, or built were mass spawned in a cave underground by our base that we dug into to try and get to the center of Sylva. Prior to the glitch we were just returning from the center. Items like Medium Generators, Research Sites, Research Items, and (majorly) Debris are all there and interactable with. Some you see were pulled out in my utter confusion as to why. Not sure how it appeared, but I assume it had to deal with some existing debris and code just going sure lets spawn EVERYTHING here. I'll post two pictures of the clump and whatever else I can add afterwards to help I definitely can. Specs Of PC: Windows 10 Home x64, Version 1903, Build 18362.295 Intel i7-6700k CPU 4GHz NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB 8GB RAM DDR3 Toshiba DT01ACA100 1TB Drive ASUS Z170 PRO GAMING Motherboard Specs Of Game: Version 1.3.17.0 Windows 10 through Game Pass Ultimate + Microsoft Store Keyboard and Mouse controls (If it helps, I was playing with the aforementioned friend that was on an Xbox One at the time)
  9. So I thought today I would hop onto Astroneer and play it for a bit, but when I got on, all my skins and colours were locked again, also, the hydrazine on my rocket is bugged, please fix! If I find a solution I will reply, thank you!
  10. If you have a junk piece, with a recource on it, let it drop then de-attach the recource mid air and the junk piece is now floating
  11. Was playing on a friends co-op file. He was hosting with PC, me okln Xbox. We were exploring Vesania when we came across what I can only describe as a marshmallow research farm. Just a bunch of research items all stacked into each other. Not sure if this is supposed to happen or not but it was a pretty good haul of bytes in the end.
  12. Summary: Drills not drilling in the forward direction anymore. Platform: Steam - PC Version/Build: 1.4.15.0 Specifications: PC, Intel Core i7 960 3.2GHz stock 48GB RAM, Windows 10 Pro Velociraptor 10,000RPM Game Install Drive, (SSD OS Drive,) So the angular setting of the dual-drills on the front end of the buggy are not set at 0-degrees. Occassionally the angle gets skewed, and just now, but i'm not sure what the trigger for it was, its' flipped around to the point where the large buggy is drilling under it's wheels. The skewed setting stays with whichever buggy started to bug out. if I mount a drill on front and back of buggy, it's the same angle. image attached. Video link: https://youtu.be/b-yK50d0RtQ
  13. When I use the drill stage 3 on a crane, the canisters on the 4th Rover on the attached large/medium storages are no longer filled. Platform: Steam Version / Build Number: 1.5.8.0 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1903 | Build 18362.295 (US Version with German Keyboard) CPU: AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor 3,00 GHz GPU: ASUS ROG Strix RTX 2070 8GB OC RAM: 64 GB Corsair Vengeance Drive: 4TB WDC WD40E31X-00HY4A0 Astroneer - Drill no longer fills canisters on 4th Rover.mp4
  14. Summary: 1.5.8.0 - Steam - Shuttle lands in the middle of space Description: I launched the large shuttle from planet Vesania with a "large silo storage B", a packed "extra large platform C" and an RTG attached to it. it wasn't launched from a platform or where i initially landed, and when i launched, the shuttle started teleporting all over the place and when i travelled to Glacio and tried to land in a landing pad, i instead ended up in the middle of space, where i could get out and float about as if i was in the planet.. This has happened a couple of times already and i think i launched from Vesania for the other ones too. Platform: Steam Version: 1.5.8.0 single player Specifications: OS: Windows 10 Home x64, version 1903 CPU: Intel i7-8750H 2.2GHz GPU: NIVIDIA GeForce GTX 1660 Ti RAM: 16GB Drive: 1TB (not sure about this one)
  15. When I use the research chamber to research Astronium (or any other material) it no longer gives me bytes, this already happened a while back, but since I researched Astronium (and other stuff) for about 2.3 million bytes worth, it did not bother me as much. I though I let you know that this is still a problem also in the Wanderer Update. Platform: Steam Version / Build Number: 1.5.8.0 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1903 | Build 18362.295 (US Version with German Keyboard) CPU: AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor 3,00 GHz GPU: ASUS ROG Strix RTX 2070 8GB OC RAM: 64 GB Corsair Vengeance Drive: 4TB WDC WD40E31X-00HY4A0 Astroneer - Research no longer gives Bytes.mp4
  16. Summary: The terrain tool turned into the material: organic Description: The terrain tool (or the thing that sucks up the land) has turned into organic the material... I don't know what to make of this but it's quite funny. I was just smelting material into aluminum (forgot what it was called) while my friend was getting ammonium and he comes back with the biggest piece of organic I have ever seen. Not game-breaking, but it's still a bug. --- Gif Link --- https://gyazo.com/c4fbe6719255879349a55fa9aabe7fda Platform: Steam / XBox One / Windows 10 Store Version / Build Number: Astroneer version 1.5.8.0 Specifications: OS: Windows 10 Home x64 - Don't know where to find the rest CPU: Intel i7-6700 3.40GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB RAM: Speed: 2133 MHz, Form Factor: DIMM, 16GB total - (Not Sure on where to find it ) Drive: (Not Sure on where to find it )
  17. I came across this monstrosity next to my base in a mountain as I was mining. I have tried covering it back up and it's taking a bit as the lag is horrible. Lag only happens when I am looking in the direction of this thing. Playing on PC, on xbox beta with keyboard and mouse.
  18. theblackknightxiii

    Medium Battery Meter Glitch

    I have found a glitch in the way the game handles the Medium battery. when slotting the built medium battery in the large shuttle, taking off, and landing on another planet, the meter is off center from the battery itself.only fix is to re-package the battery and unpack again.
  19. So for the last 5 days I have been playing Astroneer once again because I never did beat the game and all of these updates had come out that I haven't tried yet. Today I had just beat the game to unlock the final skin but after I beat it and finished the credits, it of course sent me back to the base where I went to check out the new skin. Instead of giving it to me, it had deleted all of my skins, suits, visors and taunts. Even the ones that I earned durinf the limited time events. How do I get these back????
  20. To put a long story short, my stuff keeps falling into the V O I D. In all seriousness I’ve lost a lot of time in resources that just sink into ground for no reason. This includes structures. I’d wager I’be lost roughly half my storage of materials, all the materials to build the storages that held them and a small army of tractors and trailers all to just sinking. I love the game but I’m getting real sick of it considering it’s happened 2 times in the last hour, it makes me not want to play to get all these resources only for them to disappear and never be found again save for digging to the center of Sylva which I’m beginning to consider.
  21. Summary: Steam build Aug 12 2019 - Sylvan - Firework Delivery Airbags Continuous Spawning in-game Description: On Sylvan planet. Discovered delivery airbags with fireworks spawning in-game. Usually these are three static objects. Now there are more than 11 and they exhibit active spawning. I can watch them glitch into existence with new fireworks. Game lags at this point but traveling out of the area the game will return to normal performance. Platform: Steam Version / Build Number: build Aug 12 2019 Specifications: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.18362 Build 18362 CPU Vendor: GenuineIntel CPU Brand: Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz Driver: Intel(R) HD Graphics 4600 DirectX Card: NVIDIA GeForce GTX 970M RAM: 16269 Mb Drive Model WDC WD10JPVX-75JC3T0 Total Hard Disk Space Available: 1075388 Mb Largest Free Hard Disk Block: 885770 Mb
  22. I was away from the host and I was near my buggy when it sunk into the ground and disappeared, I tried to mine and find it but it disappeared.
  23. Summary: 1.3.13.0 - Steam - Exposed resources disappear when loading the game Description: When I start mining and it exposes new resources, if I save & quit the game and then reload it, the newly exposed resources disappear. Here is before the save: Here is after reloading the game: Platform: Steam Version / Build Number: 1.3.13 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1803 | Build 17134.915 CPU: Intel Core i7-4790K 4 GHz GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC RAM: Crucial Ballistix Tactical 16 GB (2 x 8 GB) DDR3-1866 Memory Drive: SAMSUNG 850 EVO 2.5" 500GB
  24. Summary: 1.3.13.0 - Steam - Saving & loading while using chem lab glitch Description: Whenever I save & quit or save & return to the main menu while the chemistry lab is operating and then load back in to the game, the chemistry lab immediately dings like it's done, but there are two partial stacks of the end product inside. One is attached to the lab and moves with it, and one stays static. With solid stacks, you can run into the static stack to move it, but you can't interact with it otherwise. The chemistry lab can't be used again until you package/unpackage it, which is also the only way to get the partial stack that's attached out of it. I haven't tried every recipe, but it definitely happens consistently with titanium alloy and hydrazine. The only difference with a fluid end product is that you can interact with the partial stacks. After some testing, there are several partial stacks littered around that i can't do anything with. Dynamite has no affect on them. You can't package them. You can't pick them up. The only thing you can really do is push them by running into them. Platform: Steam Version / Build Number: 1.3.13 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 | v. 1803 | Build 17134.915 CPU: Intel Core i7-4790K 4 GHz GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC RAM: Crucial Ballistix Tactical 16 GB (2 x 8 GB) DDR3-1866 Memory Drive: SAMSUNG 850 EVO 2.5" 500GB
  25. Caleb Salmen

    Deadly Flora in Core

    Hello, I noticed something almost entirely game-breaking earlier today. I teleported to Sylva's core from a surface node (completed Sylva), only to come across a cluster of deadly flora right in the absolute center. I tried teleporting back out of the core, only to be brought back to the same location and killed before landing on my feet. My save was before Lunar Update, and I believe it may be a problem regarding migrating to the recent version. I hope this can be resolved.