Search the Community

Showing results for tags 'desync'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support + Suggestions
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 9 results

  1. Saber Hayashi

    1.4.15.0 Ground Desync

    Both me and my partner play on Win 10 pc's through the same router, On previous versions of Astroneer terrain Desync took a while to appear, after a couple of hours of gametime exploring and building together, usually when the desync happened it rendered the world useless to play on, as the client player could not dig or create without the ground artifacting and creating glitched geometry that caused instant player physics death, alongside causing crashes and other Issues. The screenshot is of a fresh save made today, where we went down into a cave system together, Host is on the left and client is on the right, the client side apparently got a different map seed as the left tunnel is completely missing, plus any placed terrain for the client glitched out, upon going to the surface the desynced terrain continued to be a problem around our base. We sadly have gotten used to starting again all the time due to the desync of past versions of the game, but it happening straight away as we loaded in together kind of knocked the will to play out of us. We hope that this is something actionable.
  2. So, me and the guys were preparing to move to Atrox to build a new base, we were pretty much endgame at that point, we lost a couple hours making a new base to explorer Atrox, (because we just got there to capture gases, a nut and go relationship). In my Shuttle was only me, Chem. Lab, Shelter, Soil R. , 9 RTG, a Truck with trailers and power to go straight to the core if needed, 4 Silos filled with stuff to build anything we might need in there. The objetive was clear, explore Atrox core and its environment, simple right? The thing was, after i was moving to Atrox orbit the game crashes... My character gone, nowhere to be seen and i needed to spawn in the Burrito Satellite again. Everything that was in my Backpack was there once i came back, but the Shuttle was gone, we made some incursions to Atrox and near planets to search for the missing Ship, eventually we saw something that resemble a rocket, floating in space near Atrox, yes, our shuttle was there floating in the space with a couple hours work inside it and no chance to retrieve it back. Im writing this because i want to be mistaken, i want that ship back so we can do our thing but i have no idea what i should do to accomplish this. Tips, lore and F's are welcome. By this time we are build everything to move to Atrox from the scratch again, we are not quitting to explore that hostile planet yet. In anex we have Chernobyl - Circa 1985 (Colorized) Chernobyl Colorized.jfif
  3. Mk_LaZe

    Ground Desync

    Hello, I know that already a lot of people had this bug and already share it on this forum, but I was obliged to post it because it spoils my game expereince too much and it will help the developers (I think) to settle it So I explain, every time I play as a customer of the game, pepites of land levitation form within seconds after I aspire the field, and it prevents me from passing through the tunnels that I create in the caves besides that when I pass over (on the surface) to circumvent them, I die by damage of fall The host of the party does not see the bug but only the client Here is my configuration: WINDOWS 10 PROFESSIONAL X64 i5 8400 RTX 2060 2x4 GB DDR4 3000MHZ + 2x8 GB DDR4 3000MHZ GSKILL RIPJAWS V 1SSHD 1TO Here are two videos of the bug that I recorded (one on the surface and one in the caves)
  4. Summary: 1.0.13.0 - Windows 10 Store - Co-op Terrain Desync Description: My wife and I are playing in co-op through cross-platform, between Windows 10 Store version (Server) and Xbox One S (Client). Since today (2019-03-15), we observe desync between our games, in the terrain. This often leads to the death of my wife's character. Savegame files (wgs folder under C:\Users\my_user_name\AppData\Local\Packages\SystemEraSoftworks.29415440E1269_ftk5pbg2rayv2\SystemAppData\) attached as a ZIP file. The issue seems to be exactly the same as the following one, except on different platforms. Platform: Windows 10 Store (Server) / Xbox One (Client) Version / Build Number: 1.0.13.0 (both) Specifications: Server (Windows 10 Store): OS: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 17763) CPU: Intel Core i7-2600K CPU @ 3.4GHz (8 CPUs) GPU: NVIDIA Geforce GTX 970 (8GB) RAM: 8GB (Windows doesn't seem to be able to identify my RAM, so short from opening my case...) Drive: SAMSUNG HD103SJ SCSI Disk Device 850 GB Client (Xbox One): Xbox One S wgs.zip
  5. Summary: Terrain snap back bug / potential de-sync in multi-player Description: See the attached video. When in multi-player my friend (who is also hosting) will dig up some terrain while making a tunnel etc. and the terrain will still be visible on my screen. He can run through the cleared area with no problem because it's not there for him. But I collide / can see the terrain. If I try to remove it, it snaps back in to place. This problem persists through game restarts / re-connections to session. This problem is also visible across planets, on the surface and in tunnels. Some times occurs in smaller sizes, random rocks floating in the air where the once was terrain. If I try to remove them, they pop right back in to place. No network connection problems are present, voice communication etc. are stable. AstroBugTerrain.mp4 Platform: PC - Steam Version / Build Number: Steam BuildID 3597932 - Astroneer Version 1.0.9.0 Specifications: OS: Windows 10 Pro x64 10.0.17134 Build 17134 CPU: Intel i7-7700K @ 4.20GHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 980 RAM: 4x 8GB DDR4 2400 G.Skill Ripjaws V Series Drive: Samsung 860 Evo 1TB
  6. Summary: More problems than I can honestly portray. I will do my best to keep an even temper, because I completely lost it tonight while playing. Description: I really want to love this game. I do. I ignore them for the most part, but sometimes they get so big, it breaks the enjoyment. Below is a list of the problems I can remember having in the last two to three days. There were probably more, but once you get a list like this, things get lost. I didn't write them down as they occurred, because I hoped 1.0 would be a polished product. I am sorely disappointed. Platform: Steam Version / Build Number: 1.0.4.0 Specifications: OS: Windows 10 Home x64 - not sure how to find my version or build number CPU: Intel Core i9-9900 CPU @ 3.60 GHz GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 (Driver version 24.21.14.1163 dated 18/9/18) RAM: dunno how to look it up specifically, but 64 GB Drive: I believe: WDC WDS500G2B0A-00SM50 - at least that's what's listed in my device manager. (It's a 500GB SSD) ----------------------------------------------------------------------- MULTIPLAYER Let's start with multiplayer issues first; because 1.0 did not include servers, my friends and I were forced to host and join each other's games. We mostly used one player's game as the game, however, due to internet stability issues, and other (listed below) multiplayer issues, today we moved the host to another player (me) and this showed me more issues we were having. I hope when servers are introduced that a) these problems are gone and b) are not replaced by new problems. It's like Obi Wan Kenobi. It's my only hope. - When I play single player I get upwards of 178 fps. As soon as another player joins I get 17-25 fps. Once everyone leaves it returns to 55 fps. - When I host, and any other player gets in a shuttle or rover, etc, my PC is forced to save the game, and I get a half second lag, or stutter, which totally kills my action when I'm getting 17fps already. - Terrain issues of every type. Terrain plates misaligned, or quicksand, or just walking or driving along and falling into the earth's core. Some of these disappear after a game close/relaunch. Some disappear after the host closes and reopens the game, but some have even persisted beyond that. In a 3 player instance, some are visible to player 2 but not player 3, but some are visible to both player 2 and 3. None are visible to player 1. One that was visible to player 2 before the host closed and saved, and was still there the next day when we rejoined, and was visible to player 3, (worst case scenario.) I don't care too much about this getting fixed if it no longer exists in server multiplay - even if we did raise the issue pre-alpha.... (It was in fact the reason we stopped playing in the first place. - What I've noticed in regard to these sorts of issues is that they build up over time, and restarting your client often fixes it - as if the game is bleeding memory or something. When I mentioned this, my friend noticed that Astroneer does not get recognised as a "game" and does not receive proper treatment in CPU allocation rules, etc. - Falling into the core of the planet used to be less of a problem because you used to float back to the surface. Now it dumps you deep within the earth and that's it. If you were prepared for a long walk (but not with tethers, only with oxygen filters) you might have a chance, otherwise you're dead and your gear is lost. - Sometimes when your friend joins your game, they will join you on whichever planet you're on. Other times, however, they start at your home planet (Sylva) no matter where you are. No consistency has been found, although this problem only occurred twice. - Sound crossover. Oh my lord. Now, when any of us open the research tab, someone else will hear it from their game as if they opened it themself. Sometimes we all hear it together. It just started happening. Then we noticed we were getting other sounds from each other, like if he ran out of power I might hear that as if I ran out of power. - Crashing client. This didnt happen to any of us for two days straight, but today one of my friends (joining me as host) crashed 7 times in three hours and yet my other friend (nor I) didn't crash once. It's good to restart and everything because of the desync problems, but we really should have the final say on when. - Leaving and rejoining when my friend hosts randomly decides if you will keep items in your inventory or not. It also sometimes remembers a starting location for you and sometimes not. I won't discuss what happened when I took over hosting duties, because that shouldn't be a problem normal people have, but ok. I will. When I took over the save file, I opened up with my friends inventory gear. This only happened once, even though I hosted twice, but we kind of understand what happened here - it has to do with allocation of player numbers. (Player 3 becomes player 1, takes over player 1 inventory, and then the previous player 1 has no save location as player 2, etc) So that's the multiplayer stuff. Now let me vent all the problems that I have had independently. ----------------------------------------------------------------------- Vehicles Vehicles in this game are so frustrating they are what finally drove me to a) quit the game and b) write this post. I have driven the tractor, the buggy (couldn't have chosen a better name), the medium rover, and the large rover. I have driven the tractor with no trailer, one trailer, two trailers. I have driven the medium rover with no trailers, and one trailer. I have driven the large rover with no trailers, one medium rover as a trailer, one or two trailers, and also two trailers and a medium rover <-- the worst decision I ever made. I will use the word "truck" to describe my vehicle because it didn't seem to matter which one I was in. Sometimes when you get into your truck, you cannot drive. I have "fixed" this several ways. Sometimes, the power indicators were "broken" (ie displaying power when the vehicle possibly had none - in fact on one occasion it showed as none to the host). Applying power fixed it in that occasion. On other occasions I was driving with an RTG attached and this could never be the issue. Sometimes I get back out, and get back in, and sometimes that just works. Other times, it does not. Sometimes I get back out, and get back in four or five times, and then it just works. Other times that still doesn't work. Sometimes I disconnect one trailer. Then the truck will drive. Then I get out and reconnect the trailer, and then sometimes the truck will drive, and other times it will not. Sometimes i diconnect more than one trailer. (Picture every combination of disconnecting and reconnecting trailers that is physically possible. I have done them all, and all of them have had BOTH results.) Sometimes you get into the truck, and when it doesn't power (ie, you press W), it rolls backwards down the hill. Sometimes when you roll backwards down the hill, you run over your own trailer, which causes more problems I care to list. I almost threw my keyboard at my monitor. I DID wake my girlfriend up with my vigorous angry vocals. Sometimes when you try to recover your truck it bounces into the sky and gets stuck in the air. Then you can't get it to drive. On one occasion, I had the following setup: Large Rover, one trailer, (one Drill strength 2, one medium battery on the front), one rover seat, one RTG, one large shredder, and one medium storage on the trailer. My friend and I drove to four gateways and the only problem I had was that drilling downward was incredibly easy and drilling up was virtually impossible. Otherwise, zero problems (that we didnt make for ourselves.) Tonight, however, I flew to Sylvana, and my rig was similar but not the same. Large Rover, trailer, trailer, medium rover. Medium Rover had large storage with two medium storage. The drill bit was drill strength 3 instead of drill strength 2. Here's what happened. At first, it worked. I could drive, I could tow the trailers, I could drill through hills and trees alike. However, tonight I needed to use V to activate the drill, when prior it worked on C. What the actual heck. but. after the first time I got out, things changed. Now I could drive forward, OR I could drill. If I activate the drill I no longer had control of the truck. Not even to turn. Gravity affected it, and momentum affected it, and that is all. So I had to take a run up at the trees, then activate the drill, then turn off the drill, then counter steer, etc. Also, we worked out that if I angled the camera so that I am looking upward from underneath the truck, I can drill upward. I can't see where I'm going, I can only see the undercarriage. As soon as I bring the camera back up, I drill a big hole in front of me and drive into it, and then I have the same problem I just had. Whoever thought this was a great system needs their head checked. Sorry for the aggression, but this woke my girlfriend up. And then, when I got out to do some shredding, that was just the end. I couldn't get the truck to work. I got in an out 19 times, trying to get the truck to tow those trailers, and it wouldn't. I had to tow each one individually to a new location, and then rehitch them. And if I ever had to get out of the truck, which you always have to do for trees that get missed by the drill and you drive onto the trunk, at that point the tree can't be drilled. If you put it in reverse, the trailer backs into a hill and then you can't drive. Get out of the truck and then you can't drive I nearly flipped my desk And then I rolled down a 3-way hill into the vertice at the bottom and rolled over one of the trailers. 53 minutes later, I towed them out one at a time, after hand digging various ramps and such. There are so many issues in this. 1. All the problems where the truck loses drive control. 2. The drill control. 3. The drill not working simultaneously as the driving 4. Trying to drive forward and you roll backward down a hill 5. Not being able to drive if you are on top of your trailer 6. Not being able to drive if - even if it looks like they are fine - there is some problem with your tyres connection with the soil. 6a. It's a 6 wheeler. It doesn't need 6 wheels on the ground. 7. Connecting and disconnecting trailers to make them 'movable objects' 8. Not being able to move a trailer by any means if you can't get the cables to connect 9. Those cables just refuse to connect. They are cables. They have ONE JOB. Connect to the plug. It shouldn't be so hard. They should do it systematically. You grab one, it hooks into the closest plug. Why do we have to struggle with them SO MUCH? Driving trucks is meant to be a major part of the fun in this game. It was so incredibly, unbelievably, unfathomably, unforgivingly frustrating. Worse than pre-alpha. And to make this issue twice as bad, when you are hosting and your FRIEND is having truck trouble? Every three seconds you get "saving game" stutters. If you're having truck troubles at the same time, it's enough to lose your sanity. Another problem we had was when you connect a trailer, then get in the truck to drive off, the trailer becomes unmovable, the cable extends to its limit, then disconnects. Reverse up, reconnect, drive off, disconnect, reverse up, reconnect, drive off, disconnect, reverse up, connect using the other cable (ie instead of using the cable from the truck into the trailer, go the other way - use the trailer into the truck) - oh wait, that works. What? Another problem when I was getting in and out of trucks as often as I had to tonight, sometimes I press F and enter the truck. Other times I press F and pick up the seat. Thinking on it now, maybe I held shift, but if I really wanted to pick up the seat, I click the mouse. Not Press F. Pressing F gets in the truck, not picks up the seat. I mean, oh MY GOD. I really want to reiterate that driving with a drill on it needs a new system of drill control. You need to be able to control it AND see where you're going. Please. Another problem, when you get out of the rover seat you get flung into the sky. Most of the time you land on the seat and you're ok, but occasionally it kills you. And it shouldn't need to do this at all. Just put me next to the truck. I don't have an ejector seat or a cannon. Another problem I touch on later on is when you have a (large rover) with a drill, and you drive through resources, and it harvests those resources, it places it on every location it can except storage. It's in the name: Storage. It should be where those resources go. I expect it to prioritise like this: - Medium storage placed on large storage - Medium storage placed on back of vehicle - Medium storage placed on any trailer vehicles - Medium storage placed on front of main vehicle - Medium storage placed on end of rear vehicle - Anywhere else. The game seems to think the reverse is better. I've even seen it DROP resources rather than place it on medium storage. SHUTTLES Still coming under vehicles, so not a new section, but a subheading I built a large shuttle. I placed a rover seat on the second rung from the top. I got into it. I got out of it. It puts me on top of the shuttle. I almost died getting down. I moved the seat to the fourth rung from the top (ie the bottom rung), and got in. When I got out, it sent me to the earth's core. What am I supposed to do with my small shuttle and my medium shuttle once I build my large shuttle? I tried to shred, too big. I even packed it. Too big. Bury it? I mean, really? ----------------------------------------------------------------------- BUILDINGS In my single player game, when I press F for my researching table, the display flickers up, but then it goes black. I close it, reopen it, it flickers up, and then it goes black. Eventually I do it enough that I can read each piece of information that I'm looking for. Cable plugs. I touched on this for vehicles, but they really deserve their own category. Why oh why will they not snap to the nearest plug? They flicker around like an unhooked hose with too much water pressure. You just can't get them to click into place. And then when you least expect it to work, it just does. Other times, you can't for the life of you click A into B. It looks like it reaches, even goes past. It has a good angle, almost straight, but it just won't go in. But B goes straight into A. Sometimes it feels like two way cables are one way cables. On that note, why do one way cables even exist? I had one occasion when A wouldn't go into B, B wouldn't go into A, even though they were right next to each other, and as straight as a pin. I had to move one of the tables to make it work. Cables, man. They have one job. They really don't have multi function options, just cable into plug. Why doesn't it just work? The Large Storage colour system is horrible. The dark grey looks so bleak and hides darker resources such as zinc or carbon, especially in dim light after dusk. And then the medium storage has the same colour scheme making the problem twice as bad. Please make the bases white again. Speaking of medium storages, why are they not the default deposit location? If I place a medium storage on a building, say the smelter, and then place a laterite on the smelter itself, it will ALWAYS dump straight onto the one slot on the other side, rather than place it on the medium storage. So frustrating. I refer you to the last point of vehicles, also. Soil Centrifuge Sometimes the canister outline disappears and you have to place the canister manually, instead of just single clicking the outline. Trade Platform The trade platform does not automatically pick up and place back down scrap as you scroll through the options. The printers can do it for variable resources. The trade platform only has to deal with scrap! Having said that, I have seen one occurrence with a problem with the printers picking resources: If you have the medium printer and the small printer both on the same Large Platform B, and both printers need resin for their print, the medium printer seems to take the resin in priority over the small printer, even if you're trying to print from the small printer. Clicking resources onto buildings This has been a problem since pre-alpha, how is this still in the game? Why is it so hard sometimes, to place a resource onto a building? You move it across, it looks like it will snap to point, you click, and it drops on the ground. Or it just moves to seven different snap points instead of the one you're clearly trying to highlight... Smelting Furnace Three problems I've seen so far with the smelter. 1. There was a partial smelt left on the nozzle, and when it came off it became a permanent physics object that could not be interacted with 2. A partial smelt that landed on a medium storage that could not be removed 3. On several occasions smelts that landed under a medium storage instead of ON the medium storage, taking my point even one step farther. Medium Shredder What's the point of a medium shredder? Genuinely? It shreds only the tiniest things. Does it have better scrap output or anything? Because otherwise, what's the point of a medium shredder? Extra Large Platform A and B This is really more of a feedback than a problem, but I was seriously disappointed with their versatility options. They seemed SO limited, given they are at the top of the platform food chain. I was disappointed with B, firstly, because it wasn't flat. But at least it still has some purpose. I was extremely disappointed with A because it seems that the only value added was with placing an Extra Large Storage, which I haven't even built yet because it's all single and huge and angular - making it (seemingly) hard to access. I really hoped that I could put two buildings on ELP A and those two buildings would interact with each other, but they did not. Like, if I put a soil centrifuge next to a smelter, I wanted the smelter to take the clay from the soil centrifuge..... but nothing worked at all, and if you have two buildings on it there's no room for medium storages. Also, two large storages on it just get in each other's way once you put medium storages on. So, huge disappointment. ------------------------------------------------------------------------------ OBJECTS Tethers Sometimes when you place a tether it just disappears It's possible to place two tethers within each other. When you're walking you have no idea if a placed tether will place behind you or in front of you. Consistency is key. Beacons I haven't used beacons as much as I would have liked, but typically they're really hard to see, and this is both at close and short range. Yet, you can see your beacons on another planet just fine Corpse beacons? Don't even get me started. You need some kind of directional beacon to find your corpse, please. Backpack Last night when I was in my solo game, my backpack printer just started flickering, and wouldn't stop - no matter how many times I opened or closed it or changed print choice. Small Wind Generators No matter how you try, you cannot line up the cable/plugs on these things. You can't see how much you're turning it and half the time after you put it down if you pick it up again it just resets the position. Huge time waster. Small Generator Same problem as above, but also sometimes when you press F to turn it on, you pick it up instead. I want click to be my pickup, shift click to be pick up to backpack, and F to be my activate key. Please don't mix the three by having shift F the same as shift click. Extenders Why the heck are they one way transfers? I wasted so much power because I didnt recognise that quickly Winch Ignoring the difficulty of working out how to connect a winch to anything - it runs contrary to all other items in the game, and there is NO clue whatsoever - sometimes it also won't let go. And trying to pick up a winch when it's connected to something? Well I hope you didn't spend twelve minutes lining that huge solar panel JUST perfectly....... ---------------------------------------------------------------------------- GENERAL ISSUES Walking on the ground can fling you into the sky. I can't work out why. Sometimes it happens even in your base. It usually flings you high enough that you die. On one occasion it flung me INTO ORBIT, and I had to try and navigate a good place to die. I originally assumed I had walked on something bad, like a lashleaf. But this proved incorrect. Then I assumed maybe I had walked onto ground that once held those vents (maybe I dug it, it exploded, but the effect remained on the soil.) This was not the case. Maybe there was something just UNDER the soil. Also not the case. It is absolutely, completely, absurdly, random. It has happened to me and my friends. It has happened in singleplayer and multiplayer. Please do NOT advise me this is a feature. If it is a feature, please kindly remove it. Detritus Platforms Love them. Hate them. Can't trash em. Can't destroy em. Can only bury them. I hate them. I love finding stuff on them, but I hate the thing itself. Let us throw them into large shredders PLEASE Also, always medium B. No variety at all! Camera Viewpoint So I have a few issues here. 1. Sometimes it just changes for no reason. I set it, I walk around, I don't do anything outrageous, it changes viewpoint. I change it back. Urgh. 2. If i am in a confined space it has no idea what to do. If I am digging in a confined space I always end up digging downward when I dont want to. 3. Windowed fullscreen - if I touch the edge of my screen, especially if I am digging, it spirals out of control. 4. I like to scroll out, fully zoomed. I constantly have to zoom out again, and again, and again, and again, and again, and again, and again, and again. Please give us some way to set a preference or something? Battling with the viewpoint gives me complex issues, and a sore mouse hand. Sound Issues I mentioned in the multiplayer section some sound issues (sound crossover), but I have also experienced other sound issues. One memorable problem occurs in caves, where you hear a sound, say in your left ear, but if you turn a full circle you still always hear it in your left ear. Directional sound is broken. I use Bose QC25's (they are not wireless). It's not the headphones. I've also noticed volume issues with some sounds coming in much louder than usual in niche situations (which I can't begin to outline) That's all I can recall for now. Please appreciate that I put a lot of time and effort into this.
  7. if I put a single-seater into a small shuttle (bigger ones might work too, but not tested), it is possible to take a friend with me to another planet. However, once arrived, the map is desynced: The model of the planet and the collision are seperately generated and have nothing in common. This bug is GAMEBREAKING. Sorry that I don't have a screenshot, we ragequitted as it makes this game unplayable. Components: EVGA 1060 Ryzen 5 ROG STRIX B350-F Gaming Guess the rest is irrelevant... Operating system: Windows 10 Professional 64 Bit
  8. When I am playing with my friend ASTRONEER and fly on another planet (ex. Exotic Planet) most of the stuff is not synchronized, but if we fly back onto our spawn planet (Terran), it's synchronized. Sorry if this has been reported already.
  9. : Multiplayer (2 players) : Steam version - Win7/Win10 : Severe issue Terrain is not syncing over to the joining player from the host, when the joining player shuttles (launches from first habitat, orbits, changes planet, lands) to a second habitat on another planet. Instead the ground upon entry is like nothing was affected, all base items are sunken, or completely underground and unreachable. Sometimes the shuttle will 'land underground' and there is no way to get out of the shuttle. The syncing is a huge issue here. It seems the client who joins the host, is not getting new world data. Very game breaking for MP after reaching a second planet.