Search the Community

Showing results for tags 'bug'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Astroneer Forum
    • Announcements
    • Patch Notes
    • General Discussion
    • Suggestions and Ideas
    • Support
  • System Era
    • Announcements
    • General Discussion

Calendars

  • Community Calendar
  • Astroneer Livestream Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

  1. Summary: Description: from a certain height the vehicle simply loses its "attraction" and has floated a few meters through the air / space. After that it stopped but for the player the attraction is quite normal, but all other objects just stay in the air. Platform: Steam Version / Build Number: 1.14.74.0 Specifications: OS: Windows 10 x64 | v. 2004 | Build 19041.450 CPU: Ryzen 2700X GPU: RTX 2080 8GB RAM: G.Skill TridentZ 3200 8GB x2 Drive: WD-Black NVMe PCIe 500GB -----------------------------------------------------------------------
  2. Cannot dig down in some parts of terrain even though I could previosly. This only affects the "remove" mode of terrain tool- not "flatten" or "expand". "Expanded" terrain in bugged area can still be removed. Bugged terrain can still be removed by "flatten" mode. SEE VIDEO. Steam, Astroneer v. 1.14.74.0, Mouse and keyboard. Singleplayer adventure mode. Been playing for 8 hrs, total. Cant say exactly what I did before bug- other than normal game stuff. Dont know how to reproduce. Exiting to main menu, desktop or killing self and respawning doesnt fix. UPDATE : Verifying game files in steam launcher seems to have fixed it. Bug-1.m4v
  3. The backpacks holograms are spazzing out but are stationary after making something. ASTRONEER_20200822193822.mp4
  4. Summary Progression unlocks aren't being unlocked properly. Description It seems that the cosmetic unlock and achievement for my final probe did not unlock when I attached the scanner to it, I had the dialogue that the probe was cataloged but nothing else. I also didn't seem to unlock the cosmetic for the exo delivery goal but I think my game had crashed during the final delivery of the third goal. Am I going to have to find it again in another playthrough to unlock it or is there anything else I can do? Platform Steam Version 1.10.9 Specifications Alienware 17 r3 (2016) OS: Windows 10 Home Edition 10.0.18362 CPU: Intel I7-6700HQ @2.6Ghz (3.5Ghz /w turbo) GPU: Intel HD Graphics 530 Nvidia GEFORCE GTX 980M 4GB RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 2133 Mhz Drive: Samsung PM951 NVMe 256GB
  5. I accidently moved the Soil Centrifuge while it was about to start spinning so I put back to resume it. but now its stuck with all 8 injectors full with no spinning animation... weird...yes i have power, platform ,storage and soil.
  6. I play Astroneer on a dedicated server that I host. Everything works fine except when I use a drill attachment on the front of a vehicle. I can use the drill attachment on large rover, or medium rover and the results are the same. I will lose connection to the server and be sent to the main page. When I go to log back into the server the server still shows me logged in. When I login MOST of the time I am re-spawned at the same location I was dropped from. I have had it where I started completely fresh at my base and have to find my vehicle. I have also had the vehicle completely disappear when logged back in, never to be seen again.I have had this happen EVERY time I use the drill attachment within 5 minutes of drill activation. If I dont drill it seems to do fine. This has happened 10-15 times and 100% of the time I use the drill. Hope this is enough info.
  7. Multiplayer has been experiencing some significant bugs for since I started playing the game (2-3 months ago) which make multiplayer barely playable and extremely unenjoyable. For reference, I am playing through Steam on PC with 1-2 other people also playing through Steam on PC. Most of the bugs I will list below generally trigger after leaving the planet I logged in on and I arrive on a new planet. Does not matter who the host of the world is. The current fix for most of these bugs is to leave and rejoin the game which becomes overwhelmingly miserable when it takes 3-5 minutes to load in each time and you are fixing a bug at least every time you planet hop, sometimes more. 1) terrain gun stops working all together. 2) terrain gun may still work, but may not close when backpack is being closed. 3) Can't leave the planets atmosphere once launching off of surface. need to land again and sometimes adding or removing hydrazine from thruster seems to fix issue. 4) Loading into game can take 3-5 minutes 5) Dynamite explosion may not work on something, only dynamite is exploding and not what you are trying to break. 6) Drove a large rover for multiple minutes.. upon exiting vehicle, the game rubberbanded me and the rover back to where I got in. 7) Opening a package within too close of proximity to certain items makes them go flying through the air for me, but other users on the multiplayer game can still grab the items which no longer exist for me. 8 - one of my friends purchased the game solely to play multiplayer and is unable to play at all due to crashing constantly. He will be submitting separate crash report. 9) medium storage platforms stop being able to be flattened. 10) hydrazine jetpack stops functioning, need to remove and re-equip to fix. I'm extremely disappointed in the multiplayer experience and would have liked to see these issues addressed before rolling out your cosmetic store.... Why would I buy cosmetics to show off to friends when I can't even play the multiplayer? Love the game, I 100% completed the single player, but this multiplayer experience in its current state is 2/10, would not recommend to anyone. -Jaf
  8. I have been unable to get the "Can I Borrow This" achievement. I have researched in another 'neer's game multiple times but cannot get the achievement to unlock. It is the last achievement I need before the mastery "unlock everything" achievement, and it is driving me crazy! The two 'neer's games I have joined have assured me that they never played on creative mode, and I've even been able to unlock other achievements while playing in their game. Please help!
  9. Since yesterday, my resource canisters have not been displaying their contents properly, as seen in the image below: After enabling the output on the canister, waiting for one resource unit to be output and then disabling the output, it once again displays the content correctly, as seen below. This resets every time I load my save. Anyone have an idea how to fix this so that my canisters display their contents again and I don't have to reset each canister every time I load my game?
  10. I can't post a screenshot (I'm on Xbox) but I encountered a strange bug. I was playing creative driving my buggy around on Sylva when I found one of the nodes, floating high up in the air. I was only able to get up to it because I was playing creative. If you want to see it, I uploaded the clip to my Xbox profile. (TeenTroller23) While this bug didn't inhibit my experience, I thought I should report it anyway.
  11. i was looking for other nodes in my ship and when i found a spot to land by one. it was in some mountains and my ship ended up landing INSIDE the mountains.
  12. Summary: 1.13.129.0 - Steam - Items from canisters are bugging Description: I play on the keyboard and mouse. Steam. I was at the core of Novus collecting Astronium. (Everything happened on a dedicated server created by myself, I never had any problems with the server). I suffered a bug in the gravity of the core of Novus, after that I was thrown through the wall, ending up in an unknown cave, right after that I started dying from lack of oxygen, just before dying I left the server and closed the game (I was very stressed by what happened). Today when I tried to enter the server again I was simply disconnected (I already checked the internet, IP and other possible causes). Unfortunately I didn't get any photos or videos of what happened. Platform: Steam Version:  Version: 1.13.129.0 - Steam Specifications: OS: Windows 10 Pro Version 1903 Build 18362.959 CPU: Intel Core i5-7400 (Quadcore, 3.0GHz) GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB, 256-Bits, GDDR5 RAM: 2x 16GB DDR4 3200mhz CL16 Drive: Seagate HD ST3500312CS 500GB
  13. I cannot seem to re-keybind the 'TAB' key in game! I would love to use it for something again... Anyone else run into this? Has this been addressed by SystemEra?
  14. I was trying to make an auto machine and put the button on the platform and put the target pin to the platform and something happened and it’s just got stuck repeating even in my own inv or without an outside source.
  15. I was trying to make an auto machine and I put a medium resource canister (Graphite) into it and as I do that I disable output and at the same time the auto arm grabs the resource and stopped it mid way and now I can’t grab it nor can the arms grab the resource. Edit: It also Glitched the resource canister by filling it with not a full resource
  16. Description: In currently used save file, the game crashes to desktop whenever an action is taken that causes the game to save, such as entering a rover or habitat. This bug doesn't occur on a fresh save. I can't post crash logs as this version auto uploads them or whatever and there is no log folder stored on my PC by Astroneer. Platform: Windows 10 Store (or Xbox store if that's the same thing) Version / Build Number: 1.13.129.0 Specifications: Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 18363) (18362.19h1_release.190318-1202) System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. Processor: AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor (6 CPUs), ~3.2GHz Memory: 16384MB RAM Card name: AMD Radeon RX 5600 XT DxDiag.txt
  17. Hello! I've been having this issue since yesterday, it happens that every time I try to join my friend's CO-OP game, I get stuck on the "Loading Solar System" loading screen, but this is not all, when the white bar of "Loading Solar System" reaches its limit, my friend is able to see that my character appears and can also see I can make emotes but not move, in my case I'm not able to see it because I still stuck on the "Loading Solar System" loading screen, even on some occasions I can hear the sound of the game and the sound my character makes when is making emotes (I press the emote buttons just to make sure my friend can see I can join to his game but also I'm completly stuck in the loading screen). I waited on the loading screen "Loading the Solar System" for about 5-7 minutes and at the end it said "Failed to Connect to Host". I tried EVERYTHING, reinstalling Astroneer and Steam, adjusting the Firewall, removing the loading screen videos from the "Movies" folder, restarting my PC obviously, trying to join CO-OP through Steam invite and directly into Astroneer CO-OP "Join Game" option. It should be noted that just before this error happened, my astroneer crashed and next to this the computer froze, then I restarted the PC and tried to join to my friends game and this error just started to happen. Please HELP!!:c
  18. The hat "Hydration Deflector" is obstructing the facelight on my Astroneer when running or standing on an incline. It's quite annoying considering it's a paid item. Is this some sort of unintended interaction? I can't use the item I paid for because of how annoying it is. Thanks.
  19. Hello there, When the Auto Arm pauses for like a minute because it has nothing to do anymore it won't pick up ressources again when needed. It just stops working and turns off although it still looks like its active. However, I can't tell whether this bug existed form the beginning on or came with a further patch.
  20. I tried putting some power cells in my medium shredder (Because why not?), and now they are stuck there for ever and ever. not sure if other items will get stuck, but power cells sure do.
  21. so whenever i try to join my friends co-op, it don't work. my firewall is fine (private public,) and it only do be happening on 1 world.we've only been on the coop for around 12 hours, and it do be workin' before. just now its broken. we are also both using STEAM. Plz help.
  22. We tried to fire the fireworks manually, we used Button Repeater, but it didn't work. Steam, V. 1.13.128.0.
  23. Everytime i close astroneer when i try to open it again, it always says "Running" even when its definitely not and so i am unable to start. I have found a solution to this but the problem is once i load the game up again i try to load my save and in the middle of loading it has frozen my computer both times. I've tried twice, one i restart my pc i can load it fine. Until i close the game again...
  24. if i leave the area and come back and drive up to my auto-arms they no longer work i have to get out of my truck and turn them all off and on again constantly
  25. I managed to activated 4 out of 7 planets and was heading to last two chambers on Glacio for completion sake and was with my rover terraforming my path. My whole PC froze and had to force restart. Keep in mind my savegame had around 15 MB. After re-entering game I was respawned at Sylva in the middle of nowhere with nothing in my backpack. Had to turn on creative mode to see if I can at least find my shelter or any of my farms. I found out I had 0 bytes(had about 17k leftover after getting everything) but with all unlocked. Noticed I couldn't respawn at my last shelter, probably because I don't have a shelter anymore. Restarted my game. Save file is 10MB...I spawn right where I left off in middle of Sylva. Found a pyramid chamber but it was not powered up, even though I powered all 6 & the core...I am just giving up at this point. 130 hours gone just like that. Not to mention the game crashes REALLY often, even though I chose to ignore it because I love the game. Now I am genuinely upset and hate this so bad... Having all that progress deleted like it was nothing just isn't fun. I even had a working nanocarbon alloy farm and farms for everything else needed. I will not start over, I just wish there is a way to get my save back or hopefully stuff like this doesn't happen to others. I will include some screenshots. If you need to see my achievements, I think you can see them from my profile since it is linked with Steam. Any kind of help is appreciated.