Arcturus

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Arcturus

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @KingPhantom I am not having that issue. Game is stable for me with my workaround. However I am not using Firefox. Retest in Chrome or Edge do you get the same results? Make sure your driver for nvidia GPU is up date: Should be 418.81. Only thing I can think of is this is some kind of codec bug either with Astroneer, Microsoft or both. So maybe Firefox makes different calls then chrome when running video. I did look at your dxdiag but dont think that mentions the version of the nvidia files. I would think the driver would provide the codec but I could be wrong about that.
  2. @KingPhantom So I played Daily Dose of Internet video on youtube in chrome (Version 71.0.3578.98 (Official Build) (64-bit)) for a minute without any crashes, even was able to load the save game while video was running. Chrome is updating so I will try again in an hour or so when I back at the computer.
  3. ok Sorry wasnt understanding the youtube connection before, but you may be right I will give it a shot
  4. link to workaround post on steam: https://steamcommunity.com/app/361420/discussions/1/1776010325120063240/
  5. @Blind Io can you provide a link to the post by the windows store user? Google cant seem to find and looking on MS store produced no results either.
  6. I have figured out a workaround for the game crashing at startup. if you go to the steamapps/astroneer directory C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ASTRONEER Early Access\Astro\Content\Movies remove the following files: legal*.mp4 loading*.mp4 seslogo*.mp4. Now run the game and it does not crash!! This proves that this bug is somehow related to the .mp4 files playing.
  7. KingPhantom please open a new thread, your issue is not exactly the same as mine. Also Game is not fixed anymore, crashing issue is back. I made zero changes to my system and now Astroneer crashes just before the solar system loading part. I am pretty frustrated with Astroneer at this point. I have zero issues with other games, so I can not understand what the issue could possibly be. Repair via steam does not help. I know the devs are busy but I would appreciate it if they would work with me on this. I have not had any crashes with any of the other previous versions of the game. Here are my updated files since updating to win 10 build 1809. DxDiag1809.txt SystemInformation1809.txt dc9ae67a-ebd1-49c0-9fbf-767b872f808f.dmp.container dc9ae67a-ebd1-49c0-9fbf-767b872f808f.dmp
  8. Issue is now fixed ( as far as getting to the main menu, will do more testing ) Summary of troubleshooting steps for others having this issue: Update to Windows 10 Build 1809 ( in my case I was on the business branch of windows updates and that was preventing me from seeing the 1809 update) Run windows update again! ( there are .net updates for build 1809 that dont install when upgrading to 1809, thx microsoft!) Uninstall Astroneer via Steam Remove the c:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\Astro directory Reboot PC Redownload and install Astroneer via Steam So I am guessing there is some kind of issue with build 1803 and .net that are causing some kind of issue with the version of .net that Astroneer is built with. This makes sense as none of the other games I was running had issues. I still think something is wrong code wise, I mean it really at the very least should give an error message or exception.
  9. Ok so updated to 1809, Astroneer ran for about 3 min before crashing, so thats an improvement. So looks like Astroneer may not be compatible with win 10 build 1803. Going to uninstall Astro and Remove c:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\Astro (Mytos's suggestion) and reinstall. Hoping that reinstalling on 1809 will fix issue. Added new dump files in case anyone needs them. f5b4eee9-7038-4441-a238-8f231b797a75.dmp f5b4eee9-7038-4441-a238-8f231b797a75.dmp.containerneer
  10. Not sure how I could be behind with windows updates, I just ran it again and no major updates are showing up. Windows update shows at 1803 though, and wikipedia windows 10 version history shows the latest at 1809. So I will have to figure out why windows update is not prompting me for 1809. (Update: I was on the windows update branch for business. I am now upgrading to 1809) As far as any additional troubleshooting, it is all "shooting in the dark" as no user readable errors or logs have been generated ( I am also not getting any error after the crash). Is there any way someone could please read those debug files?
  11. Hello, I can not get Astroneer to run/start past the System Era and UE logos. Program crashes with no errors in windows or steam. I am not having issues with any other games (Destiny 2, Apex Legends, Overwatch, Diablo 3 etc). So not sure where to go next with this as far as isolating the issue. Things I have tried: Reboot PC Update nvidia drivers to latest version (418.81) as of 2/6/2019 Verify integrity of files via steam. (no issues found) Reboot Modem and router and PC simultaneously Uninstall, delete Astroneer directory and redownload Astroneer Could not find any errors in windows event log viewer System information: Windows 10 Professional Version 10.0.17134 Build 17134 Asus ROG strix Z370-E gaming mainboard Intel 7 8700 3.2Ghz CPU 16 GB Corsair Vengeance DDR4 3000 (Dual Channel) Samsung Evo 970 500GB SSD M.2 Hard drive Seagate Barracuda 7200RPM 1TB Hard drive EVGA GTX 1060 6GB SSC GPU EVGA NEX 750 Watt SuperNova Gold Rated Dell S2716DG GSYNK 2k 144Hz monitor SystemInformation.txt DMPfiles.zip DxDiag.txt
  12. I think your idea could be a solution in addition to my idea or on its own. A two digit number counter on the main tank would be another solution.
  13. Suggestion: Add a percent full gauge to the small oxygen tank. I like to put my small oxygen tank on the terrain tool. This prevents the socket from being open to minerals as I often forget minerals are there lol. Having the small oxygen tank on the terrain tool makes it hard to see the percentage left of oxygen. Adding the percent full gauge would eliminate this issue and I believe it would add consistency to the game. The soil tank already has this functionality. Note: I checked the forums and your Trello board and did not see anything related to this suggestion. Great job on 0.10.2.0 BTW
  14. I can verify that this is still an issue on Irradiated with version 0.10.2.0. It is odd that this issue does not occur (for me) on Terran (starting world). Game CFG: Graphics: All set to Ultra Display: 2560 X1440 System Specs: Windows 10 Pro, Version 10.0.17134 Build 17134 NVIDIA Drivers 411.63 EVGA GeForce GTX 1060 SSC GAMING, 06G-P4-6267-KR Intel Core I7-8700 3.2GHz 6 Core Intel SSD 535 Series 240GB Seagate BarraCuda ST1000DM010 1TB 7200 RPM CORSAIR Vengeance 16GB DDR4 3000 ASRock Z370 Killer SLI/ac Mainboard EVGA SuperNova NEX 750w Power Supply Dell GSYNC S2716DG Monitor