Vic1970

Members
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vic1970

  1. Hey there teaxer, I couldn't help noticing that in the two screenshots you show you don't have the resources to print the selected item. Having the button blacked out in this situation is normal game behaviour. Does the button stay blacked out when either you or the machine have all the required ingredients? I have attached 2 screenies from one of my games to show you what I mean. The first is without resources, the second is with resources. Once I have the resources, the button lights up.
  2. Vic1970

    Disappearing Items

    Sorry, can't re-edit my above post. This post by the devs gives you patch notes and known issues for 0.6.5, 0.6.6 and 0.6.7, including the "teleporting object" issue. Hope this assists.
  3. Vic1970

    Disappearing Items

    I have steam not win10/xbox, so maybe you have a different version release schedule (can't see this in the patch notes though). I think this is fixed in 0.6.6 and 0.6.7, which have been out since 29 Mar and 30 Mar respectively. Do you have to manually update? Meanwhile, if you have stuff disappear, have a close look around your vehicle and under your habitat, as some stuff has been appearing in odd spots when dropped. See this post for a screenshot to give you an example.
  4. It's a little thing, I know, but it irritates me greatly when I am in the grip of a massive storm, lethal blocks of terrain striking all around me as I cower in my habitat, and I note that the wind strength is insufficient to spin my wind turbines. Surely if bits of terrain are flying through the air then the small and medium wind turbines should be putting out maximum watts... edit - perhaps if destructible base elements are implemented then I have to make a choice between letting them spin for lots of power with risk of damage/destruction vs locking them down for no power but safe from destruction.
  5. After dropping a lithium, it vanished. I found it lodged in my shuttle (see screenshot). No handle would appear for it and I could not interact with it. When I eventually took off in the shuttle, the lithium appeared to vibrate loose and fell off the shuttle at high altitude.
  6. Some navigation markers are appearing in the wrong position. When in orbit or on the surface a planet, sets of nav markers (for rovers, habitats, beacons) for another planet are appearing floating in space instead of connected to the object.
  7. Vic1970

    [Merged] Broken Planet

    0.6.7.0 - Steam - Win10x64 Confirming still extant in latest patch
  8. 0.6.6.0 Steam. Perceived problem: I play astroneer on a multi-monitor PC. There is a tiny bit of bugginess in this, but mostly just a suggestion. Astroneer does not capture the mouse pointer even when in full-screen mode. This has benefits in some parts of gameplay - for example I am typing this post and checking the wiki on other screens without having to alt-tab out of the game. It does, however, create some unpredictable behaviour with camera movement and also with the terrain tool. If I am modifying terrain and the mouse pointer leaves the area of the game screen, sometimes the game will not detect the mouse-up event and will continue to behave as if I had the LMB depressed until I press and release again. Also if I am holding RMB and the pointer leaves the game screen I will suddenly have RMB context menus in other applications popping up when all I was trying to do was move the camera in Astroneer. Suggestion to address this problem: Two possible ways to address this have occurred to me. 1. Add an in-game option for the game to capture the mouse pointer (ie not allow the mouse pointer outside of the game screen area) or 2. have the game capture the mouse except when the ESCAPE menu is active
  9. You guys rock! Go devs! Us guys rock too! Go community!
  10. Vic1970

    Update 0.6.5 - March 15th, 2018

    I think it would be difficult to deny that the 0.6.5 update needs hotfixes to address the game-breaking bugs it has introduced. We, the population of loyal pre-alpha and alpha testers which SystemEra thank every time I launch the game, are drifting in ones and twos to the "uninstall and wait for news" camp. The longer we wait with an unplayable game, the more of the experienced testing population SystemEra loses. Most of us are happy to deal with the "hilarious" bugs, but a game which is less interactive than a youtube video is not what we signed up for. We need a workable interface back, and I for one hope that we will see a hotfix post haste to give us that. Let me back in to this awesome game
  11. Vic1970

    Can't pick up or activate anything

    Could this be the same bug as in this thread where the devs asked for savegames of the problem to be uploaded? I have posted a video of similar problems to the OP there.
  12. This (except I can't pick up resources). My initial bug report for this problem is Here. I have attached a video showing the dead-spot and normal interface function as I move back and forth over the (invisible) boundary. interface error.mp4
  13. Summary: When my astroneer is in some locations my cursor no longer recognises objects or the astroneer and does not change context. Even the compass rose which shows when I mouse over the astroneer stops appearing. Description: In some locations the mouse cursor stops changing on mouse-over objects or the astroneer. Cannot grab objects in the world or in the backpack. Compass rose no longer appears on mouse-over astroneer. Moving back past an invisible line allows interaction. Have tried restart, reload. No change. Video files to follow. Platform: Steam Version / Build Number: steam current content buildID 2604607 Specifications: OS: Windows 10 Home x64 | v. 1709 | Build 16299.309 CPU: Intel i7-7700K 4.20Ghz GPU: Nvidia GeForce GTX 1080, 8192 MB GDDR 5X RAM: 16GB Drive: Seagate 2TB ST2000DM006-2DM164
  14. Yes, I think so. I didn't read the whole thread, and missed the later refinements. Specifically the "interactive dead spot" described by WizWonk in that thread. I grabbed a couple of videos showing the difference in interface between being in the dead spot and not. Going over to billbo99's thread.
  15. @CuriousCabbit your suggestion with the POV issue worked - a missing worklight was under the habitat. Thanks! Also, as you suggest the alt-Lclick seems to work even in circumstances where hold-e is bugged. This is a great work-around for PC users until the devs iron this out. Thanks for your help!
  16. Summary: Description: Cannot interact (use or enter) rovers or seats, game does not detect key hold. Holding E (default press for terrain tool, hold for use or enter) just toggles the terrain tool even when hovering cursor over seats. The hold-E only functions when hovering cursor over habitat or when astroneer is in habitat. Habitat entry and exit still works. [possibly unrelated] Camera when in habitat now goes to an odd POV, clipping through the terrain below the habitat. zooming and panning no longer work Have tried restart, reload. No change. Platform: Steam Version / Build Number: steam current content buildID 2604607 Specifications: OS: Windows 10 Home x64 | v. 1709 | Build 16299.309 CPU: Intel i7-7700K 4.20Ghz GPU: Nvidia GeForce GTX 1080, 8192 MB GDDR 5X RAM: 16GB Drive: Seagate 2TB ST2000DM006-2DM164 Astro.log AUTOSAVE_0_2018.03.20-11.06.28.sav
  17. Tested a bit more. I think I've found a key detail. When I hover my mouse over the seat on the rover, and get the E Enter tooltip, it will WORK CORRECTLY IFF the cursor is above the planet's horizon. it will MISINTERPRET hold-e as press-e and toggle the terrain tool IFF the cursor is below the planet's horizon.
  18. Similar issue, any attempt to use/enter (hold e) just toggles the terrain tool(tap e). Full bug report plus savegame and log file in this topic
  19. That's an interesting observation. I'll do a little more testing, see if geography is a factor in my game. My bug is not 100% consistent, I have managed to get into a rover once, but not sure if it was the position of the vehicle or not. I agree with your last comment, I'm not seeing a lot of (any) response from the devs on this. Looking at the number of reports, you would hope that they could at least acknowledge and investigate.
  20. Summary: 125 - Steam - Power bundles stop providing power after a save/quit. Description: Power bundles (the backpack item you get after collecting power) will transfer to power your vehicle or machinery when you place them in a storage slot or a connection slot. However after a save or a quit they stop functioning and will not transfer power any more, becoming junk. Platform: Steam Version / Build Number: 125 Specifications: OS: win10 64 bit CPU: i7-3820 GPU: Radeon R7 200 RAM: 12GB Drive: OCZ Vertex 3 SSD
  21. It's slipping further! Major wardrobe malfunction
  22. Summary: 125 - Steam - backpack objects misaligned Description: One of my backpack solar panels is now hovering near an ankle. Includes when backpack is open or not. Occurred after taking shelter from a storm in my spaceship. Platform: Steam Version / Build Number: 125 Specifications: OS: win10 64 bit CPU: i7-3820 GPU: Radeon R7 200 RAM: 12GB Drive: OCZ Vertex 3 SSD Screenshot:
  23. Summary: 125 - Steam - objects sinking into ground Description: when objects become inverted (storms love me) they clip into the surface. The screenie shows a storage which I was loading when the storm came. It is now upside down. Platform: Steam Version / Build Number: 125 Specifications: OS: win10 64 bit CPU: i7-3820 GPU: Radeon R7 200 RAM: 12GB Drive: OCZ Vertex 3 SSD Screenshot:
  24. Summary: 125 - Steam - collision / bounce problem for vehicles Description: My lander, which I have not flown yet, is now upside down some distance from my camp. It blew away from the vehicle bay in a storm, then I winched it upright. I then entered the vehicle and exited it. I skidded off at speed, sliding across terrain, while the lander bounced straight up and tumbled around until coming to rest, inverted, as you see it. I have had similar 'bounces' occur when dismounting my truck. It also floats away sometimes. See second picture. Platform: Steam Version / Build Number: 125 Specifications: OS: win10 64 bit CPU: i7-3820 GPU: Radeon R7 200 RAM: 12GB Drive: OCZ Vertex 3 SSD Screenshots: